Direct naar de inhoud

Zakendoen in Denemarken

De Denen vormen de vriendelijke poortwachters richting de rest van Scandinavië. Ze lijken qua mentaliteit en manier van leven veel op de Nederlanders. Dat maakt de stap naar Denemarken makkelijker dan je denkt. Al is de taal even wennen. Ze spreken gelukkig goed Engels. De open markt in het land biedt veel zakelijke mogelijkheden. De Deense markt biedt volop kansen op het gebied van duurzame energie, agro & food, vleesvervangers, ICT, gezondheidszorg, duurzame bouwsector en de watersector.

Denemarken in het kort

  • Handelsvolume NL/Denemarken in 2020: 6,5 miljard euro
  • Ruim 5,8 miljoen inwoners
  • De Deense cultuur lijkt veel op de Nederlandse cultuur
  • Geografisch liggen Denemarken en Nederland dicht bij elkaar
  • Sterke partner op het gebied van innovatie en duurzaamheid in agro & food, gezondheidszorg en bouwsector


Valt jouw product of dienst niet onder de bovenstaande kansrijke sectoren? We helpen je graag met uitzoeken of je toch kans van slagen hebt in Denemarken.

Ons aanbod

In opdracht van de gemeente Den Haag bieden The Hague Business Agency en Innovation Quarter het International Market Entry Coaching (IMEC) aan. Ruim zestig Haagse ondernemers gingen je voor. Dit is een intensief en persoonlijk begeleidingstraject met workshops en de juiste contacten om jouw internationale stap tot een succes te maken. De kennis en de internationale netwerken die wij de ondernemers binnen het International Market Entry Coaching-traject kunnen bieden, dragen daarmee zowel bij aan de lokale als de internationale versterking van mkb-ondernemingen uit de Haagse regio.

Het programma voor 2022 is volledig gevuld, maar je kunt je interesse kenbaar maken voor marktbegeleiding naar Duitsland (of een ander Europees land) in 2023 bij de projectleider van IMEC. Zie de pagina van IMEC voor meer informatie over het programma en de contactgegevens van de projectleider en je aanspreekpunt.

Website International Market Entry Coaching Programma (IMEC)

Voor algemene informatie over internationaal ondernemen kun je terecht bij de pagina’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel:
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Kamer van Koophandel
Nederlandse Consulaten en Ambassade in Denemarken