Direct naar de inhoud

Werkzaamheden Utrechtsebaan nog tot en met juni

Een mooie mijlpaal bij de werkzaamheden aan de Utrechtsebaan (A12). De renovatie van de rijbanen de stad in is klaar. In de vroege ochtend van zondag 10 april ging de weg weer volledig open voor het verkeer richting Den Haag en Scheveningen. Automobilisten kunnen nu ook weer gebruikmaken van alle afritten. Het werk aan de rijbaan de stad uit duurt nog tot en met eind juni 2022.

Verkeer de stad in

Het verkeer richting Den Haag en Scheveningen werd de afgelopen maanden omgeleid over de rijbanen die normaal gesproken bedoeld zijn voor het verkeer de stad uit. Op die manier bleven Den Haag en Scheveningen toegankelijk en kon de gemeente aan de slag met het renoveren van de rijbaan de stad in.

Het doel van de werkzaamheden was het renoveren van het verdiept aangelegde stuk snelweg. Daarbij zijn met name de betonnen ondergrond en wanden hersteld. Vanwege leverantieproblemen is het nog niet gelukt om een coating onder de viaducten aan te brengen. Dit werk zal in een later stadium worden afgerond. De coating zal de komende weken wel al aangebracht worden aan de wanden onder de viaducten op de rijbanen de stad uit.

Verkeer de stad uit

Inmiddels is gestart met het renoveren van de rijbanen de stad uit. Deze werkzaamheden duren uiterlijk tot en met juni 2022. Het verkeer dat normaal gesproken van de Utrechtsebaan gebruikmaakt om de stad te verlaten, wordt al sinds januari omgeleid. Daarbij geldt de Rotterdamsebaan (S107) als snelste omleidingsroute om de stad te verlaten.

Weekendafsluitingen

Gedurende de resterende werkzaamheden is toerit 2 tot en met eind mei afgesloten en toerit 3 is alleen afgesloten tijdens de volgende weekenden:

  • 30 april en 01 mei
  • 07 en 08 mei
  • 14 en 15 mei
  • 21 en 22 mei

Wanneer zijn de werkzaamheden aan de Utrechtsebaan?

Hoofdfase renovatie*

Datum

April 2022 t/m juni 2022  

Tijd

24 uur per dag

Afsluiting

Rijrichting stad uit afgesloten, rijrichting stad in volledig open

*de meest actuele informatie over de omleidingen in de hoofdfase is te vinden op www.denhaag.nl/utrechtsebaan

Omleidingsroutes

  • Verkeer in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en A4.
  • Verkeer in de richting van Utrecht wordt omgeleid over de S100, S108 en A12.
  • Verkeer in en uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid over de Rotterdamsebaan (S100 en S107).

Informatiepakket voor bedrijven en ondernemers

De gemeente stelt samen met Bereikbaar Haaglanden en Rijnland een online informatiepakket samen voor ondernemers, organisaties, bedrijven en vervoersaanbieders. In dit pakket vindt je onder andere:

  • informatie over alternatief vervoer
  • omleidingsroutes
  • teksten voor internet en intranet.

Bedrijven en ondernemers kunnen dit informatiepakket gebruiken voor bezoekers, medewerkers en leveranciers. Bekijk het informatiepakket

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/utrechtsebaan