Direct naar de inhoud

Werkzaamheden Utrechtsebaan (A12): denk eens aan alternatieve vervoermiddelen

De werkzaamheden aan de Utrechtsebaan (A12) zijn in volle gang en duren nog tot en met mei van dit jaar. De extra reistijden voor het autoverkeer zijn zoals verwacht, maar nemen langzaamaan toe vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen. Het is daarom aan te raden om ook gebruik te maken van alternatieve vervoermiddelen. Zeker tijdens de spits.

Om de alternatieve vervoermiddelen te promoten heeft de gemeente Den Haag de samenwerking gezocht met Zuid-Holland Bereikbaar/Ways2go. Samen met deze partner zijn er diverse acties op handen gezet. Zowel met deelvervoer als met het openbaar vervoer.

Deelvervoer

Reis je nu regelmatig over de Utrechtsebaan? Probeer dan eens wat deelvervoer voor je kan betekenen. Er zijn deelfietsen, deelscooters, deelauto’s en zelfs deelbakfietsen te leen. En nu heb je de mogelijkheid dit vervoer minimaal een uur gratis uit te proberen. Voorwaarde is o.a. dat je nog geen klant bent bij een van de aanbieders.

Openbaar vervoer

Reis jij regelmatig (minimaal 2 dagen per week) voor je werk met de auto via de Utrechtsebaan, dan kun je vanaf 17 januari 2022 gratis met het OV. Dit aanbod is speciaal bedoeld voor de werkgeverpartners van Zuid-Holland Bereikbaar. Met de OV Probeerpas kunnen zij het openbaar vervoer gratis uitproberen. Je kunt dan reizen met trein, bus en metro. Op de stations kun je ook een NS OV-fiets huren. Meer informatie op: https://ways2go.nl/nl/werk-aan-de-weg/utrechtsebaan/