Direct naar de inhoud

Trap je bus eruit

Installatiebedrijven hebben lang niet altijd een bestelbus nodig voor hun werk. Een elektrische bakfiets kan een heel goed alternatief zijn. Dat willen Techniek NL, de branchevereniging voor de installatiebranche, de gemeente Den Haag en Zuid-Holland Bereikbaar laten zien met de actie ‘Trap je bus er uit’.

Vanaf 1 januari 2025 krijgt Den Haag, en 26 andere gemeenten, een zero-emissiezone voor stadslogistiek. Dit betekent dat logistiek alleen met uitstootvrije vrachtwagens en bestelbussen gedaan mag worden. Dat zorgt voor minder ritten in de stad en minder uitstoot van schadelijke stoffen.

Overstappen op uitstootvrij vervoer

2025 lijkt nog ver weg, maar voor ondernemers kan het betekenen dat zij met hun huidige voertuig niet meer in deze zone mogen komen. In Den Haag gaat het om het gebied binnen de centrumring tot aan het Telderstracé. Zij moeten dan overstappen op een vervoermiddel dat geen schadelijke stoffen uitstoot. Het is goed om op tijd na te denken over het meest geschikte vervoermiddel en de nodige investeringen en aanpassingen te doen. Misschien is een elektrische bakfiets wel een alternatief voor een oude bestelbus.

Met de actie ‘Trap je bus er uit’ kunnen Haagse ondernemers die werken in de installatiebranche dat uitproberen. Een ondernemer mag 4-6 weken lang gratis gebruik maken van een grote of extra grote Urban Arrow. Na 4-6 weken gaan de fietssleutels naar de volgende installateur. De ondernemer zoekt zelf naar een opvolger. Het Regioteam van Techniek NL helpt daarbij. De actie loopt een jaar.

Via verhalen op het Platform Stedelijke Distributie kunnen alle Haagse ondernemers de actie volgen. Kijk op: https://www.platform-stedelijkedistributie-denhaag.nl/initiatieven-koplopers/trap-je-bus-eruit