Direct naar de inhoud

Tramhaltes en spoor tramlijn 16 vernieuwd

Om Den Haag goed en aantrekkelijk bereikbaar te houden, werken de gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en HTM samen aan het openbaar vervoer van de toekomst. Dit jaar is begonnen met het vernieuwen van het spoor en de haltes van tramlijn 16. Daarmee wordt het tracé geschikt gemaakt voor de nieuwe ruime en toegankelijke lagevloertrams. De werkzaamheden duren tot het einde van 2022.

De nieuwe trams maken het reizen met het openbaar vervoer makkelijker en prettiger. Door de lage instap kunnen reizigers met een rolstoel, rollator en kinderwagen zonder moeite in- en uitstappen. Zo maken we het openbaar vervoer toegankelijk voor iedereen. Ook zijn de trams langer en ruimer dan de trams die op dit moment worden gebruikt, daardoor passen er straks meer reizigers in en wordt het reizen comfortabeler.

Werkzaamheden en planning

Waar dat kan, combineert de gemeente het vernieuwen van de tramlijnen met het vervangen van de kabels, leidingen en riolering. Ook worden diverse pleinen en wegen opgeknapt. Tot half juni zijn er werkzaamheden tussen de Koningin Emmakade en Stadhouderslaan. Van april tot november breidt het werk zich uit naar het Zeeheldenkwartier en Statenlaan. Bekijk de volledige planning en omleidingsroutes op www.denhaag.nl/tram16.

Omleiding tram 16

Vanaf maandag 11 april t/m zondag 19 juni rijdt tram 16 een omleiding tussen de halten Buitenhof en Statenplein. De tram rijdt een groot deel via de route en halten van tram 1: Buitenhof – Parkstraat – Scheveningseweg – Eisenhouwerlaan. Er vervallen halten in het Zeehelden- en Statenkwartier. Vanaf maandag 20 juni start een nieuwe omleidingsroute voor tram 16. Kijk voor actuele routes, haltes en reistijden op www.htm.nl.

Informatiepakket voor bedrijven en ondernemers

De gemeente heeft speciaal voor de ondernemers en organisaties in de buurt een toolkit ontwikkeld. In deze toolkit staan diverse bestanden die zij kunnen gebruiken in de communicatie richting hun medewerkers, klanten en leveranciers. Het gaat onder andere om omleidingskaarten, sfeerbeelden en voorbeeldteksten. De toolkit kan aangevraagd worden door te mailen naar lijn16@denhaag.nl. De aanvrager ontvangt de bestanden dan digitaal.