Direct naar de inhoud

Internationaal ondernemen

Als jouw mkb-onderneming uit de Haagse regio klaar is voor een serieuze stap over de grens, dan helpen wij je graag met het slagen ervan. Misschien droom je van zakelijk succes bij onze Duitse buren of wil je het aantrekkelijke marktpotentieel van het Verenigd Koninkrijk of Denemarken aanboren.

Meer over internationaal ondernemen

Internationaal actieve ondernemers zijn vaak innovatiever en besteden meer geld aan R&D. Door de grotere afzetmarkt zijn ze ook minder afhankelijk van lokale marktontwikkelingen, hebben ze een grotere veerkracht en een beter concurrentievermogen. Belangrijke redenen dus om ondernemers uit de Haagse regio die ambities over de grens hebben hierbij te ondersteunen.

Zakendoen in Denemarken

De Denen vormen de vriendelijke poortwachters richting de rest van Scandinaviƫ. Ze lijken qua mentaliteit en manier van leven veel op de Nederlanders. Al is de taal even wennen. Ze spreken gelukkig goed Engels. De open markt in het land biedt veel zakelijke mogelijkheden. De Deense markt biedt volop kansen op het gebied van duurzame energie, agro & food, vleesvervangers, ICT, gezondheidszorg, duurzame bouwsector en de watersector.


Zakendoen in het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is een eeuwenoude economische grootmacht en behoort tot de top 5 van belangrijkste exportmarkten van Nederland. Zelfs na de Brexit biedt het VK nog volop kansen voor Nederlandse ondernemers. Het is echter wel van belang om je goed voor te bereiden. De Britse markt biedt volop kansen op het gebied van agri & food, hightech systemen & materialen, smart mobility, life sciences & health (LSH), cleantech & energie.

Zakendoen in Duitsland

Duitsland is van oudsher de belangrijkste handelspartner van Nederland en ontwikkelt zich steeds meer tot sterke innovatiepartner. Duitsers houden van de innovatieve en creatieve oplossingen die Nederlandse ondernemers bieden. De combinatie tussen Duitse degelijkheid en Nederlandse durf vormt daarom een zeer interessant speelveld. De Duitse markt biedt volop kansen op het gebied van ICT en cybersecurity, duurzame mobiliteit, windenergie, transport en digitalisering in de landbouw en de zorg.