Direct naar de inhoud

Duurzaam ondernemen in Den Haag

Door toekomstgericht te ondernemen toon je verantwoordelijkheid voor de wereld om je heen, bespaar je geld en verbeter je jouw positie in de markt. Hiernaast wordt verduurzaming ook steeds vaker afgedwongen in wet- en regelgeving. Wil je aan de slag met duurzaamheid binnen jouw bedrijf? De gemeente helpt je graag verder.

Energie besparen

Wil je meer weten over energie besparen of wil je zelf duurzame energie gaan opwekken? Op de website Duurzame Stad lees je hier alles over. Je vindt er gratis energiescans, besparingstips en handige links naar wetgeving en subsidies. Misschien is aansluiten bij een duurzaamheidskring met andere ondernemers ook wel iets voor jou.

Handboek helpt

Het handboek ‘Duurzaamheid werkt voor Haagse ondernemers’ helpt je om de eerste stappen te zetten richting een duurzame onderneming.

Zonnepanelen

Je bedrijfsdak biedt verschillende mogelijkheden tot verduurzamen. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen plaatsen. Ontdek via SolarCity wat er mogelijk is op uw dak en krijg 50% korting op een haalbaarheidsonderzoek. Op de pagina van Jaar van het dak lees je ook meer over groene daken.

Handboek ‘Vlammen zonder vuur’

Inductiekoken wint snel terrein. Ook in de horeca. Je kunt er net zo goed en verfijnd mee koken als op een gasfornuis. Hoe stap jij over op inductiekoken? In het handboek ‘ Vlammen zonder vuur’ lees je er alles over.

Bedrijfsafval

Alle informatie over bedrijfsafval in Den Haag vind je op de pagina Bedrijfsafval. Daarnaast is er een aantal mooie voorbeelden van hergebruik van afval als grondstof. Ook jij kunt hieraan bijdragen!

Mobiliteit

Ook in Den Haag wordt de uitstoot van verkeer teruggedrongen. De stad heeft milieuzones. Op 1 januari 2025 komt er een zero-emissiezone voor stadslogistiek. Mag jouw bus straks nog in de binnenstad komen? En hoe regel je anders de bevoorrading?

Voor inwoners en zzp’ers

De algemene informatie over duurzaamheid voor inwoners van Den Haag vind je hieronder. Ook zzp-ers kunnen hier hun voordeel mee doen.

Meer weten?

Er is natuurlijk nog veel meer te doen en te weten over duurzaamheid. Heb je een specifieke vraag voor jouw bedrijf? Stel hem aan het Ondernemersportaal of mail de Duurzaamheidsmakelaar van de gemeente Den Haag. Kijk voor alle contactmogelijkheden hier.