Direct naar de inhoud

Cyberweerbaarheid

Cybersecurity is het beschermen van systemen, netwerken en programma’s tegen digitale aanvallen. Deze cyberaanvallen zijn meestal gericht op het openen, wijzigen of vernietigen van gevoelige informatie, het afpersen van gebruikers of het stoppen van bedrijfsprocessen. Het is ook voor jouw bedrijf belangrijk om je goed tegen deze aanvallen te beschermen. Want er zijn nu meer apparaten dan mensen en de aanvallers vinden steeds nieuwe manieren uit.

De kans dat criminelen fysiek bij je woning of bedrijfspand inbreken wordt steeds kleiner. Maar de kans dat je systemen gekraakt worden neemt met de dag toe. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je weet of je digitaal kwetsbaar bent. Wil je meer informatie? Klik dan hieronder op de pagina Preventie.

Heb je een belletje, e-mail, factuur of iets soortgelijks ontvangen en vertrouw je het niet helemaal? Kijk dan op de website van de Fraudehelpdesk.

Ben je slachtoffer van cybercriminaliteit? Lees hier wat je kunt doen.

Of doe direct een melding of aangifte bij de politie.

Heb je zorgen, stress en/of problemen omdat je het slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit? Kijk dan op de website van Slachtofferhulp Nederland.