Direct naar de inhoud

Terugblik op een geslaagd Den Haag Onderneemt! op 31 mei

Tijdens het evenement Den Haag Onderneemt! kwamen op 31 mei meer dan 500 Haagse ondernemers samen om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen. Het Mauritshuis ontving een speciale Jubileum Haagse Parel van wethouder Saskia Bruines (Economie) voor het 200 jarige bestaan en haar uitzonderlijke bijdrage aan de stad.

Haagse Parel voor jubilerend Mauritshuis

De Haagse Parel is een onderscheiding voor Haagse bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie. In 2022 is het precies twee eeuwen geleden dat het Mauritshuis zijn deuren opende voor het publiek. De wereldberoemde verzameling van het Mauritshuis is al 200 jaar voor talloze liefhebbers, bezoekers en kunstenaars over de hele wereld een inspiratie. Wethouder Bruines: ”Het Mauritshuis zet niet alleen wereldwijd haar eigen collectie op de kaart, maar ook Den Haag als aantrekkelijke toeristische bestemming. Een mooi recent voorbeeld is de campagne ‘It’s Happening in Den Haag’, waarbij het Mauritshuis heel nadrukkelijk de verbinding met Den Haag benadrukt. Met recht een parel voor onze stad.”

Wethouder Saskia Bruines (r) met Simone Hollen van het Mauritshuis

Versterken ondernemerschap in geheel Den Haag

Den Haag Onderneemt werd voor de vierde keer georganiseerd. Tijdens het event is er teruggekeken op twee jaar corona. Wat hebben geleerd en hoe kijken we naar de toekomst? De aanwezigen deden inspiratie en kennis op over actuele thema’s, zoals personeelswerving, digitaal ondernemen en duurzaamheid.  “De afgelopen twee jaar waren voor veel Haagse ondernemers erg zwaar. Tegelijkertijd ben ik ook ontzettend trots op alle creativiteit en samenwerking die ik heb gezien in de stad. We weten elkaar vaak beter te vinden. Veel ondernemers hebben zich moeten aanpassen en hadden te maken met onzekerheid. Laagdrempelig contact tussen ondernemers en de gemeente is dan super belangrijk, bijvoorbeeld via het Ondernemersportaal waar ondernemers terecht kunnen met vragen op het gebied van vergunningen, toezicht en subsidiemogelijkheden”, aldus Bruines.

Boven v.l.n.r.: Simone Hollen (Mauritshuis), Rick Teunissen (Ondernemersportaal), Pieter Scholten (MKB Den Haag), Dennis Weening (presentator), Atalay Celenk (Ondernemersportaal) en Jurrienne Hollaar (Ondernemersportaal). Onder v.l.n.r.: Sandra de Roo (Ondernemersportaal), Saskia Bruines (wethouder), Hans van den Broek (The Shore) en Ella Keijzer (Fietslabyrint)

Bekijk ook de aftermovie

Fotocollage

Foto van de volle zaal tijdens Den Haag Onderneemt
Foto van één van de workshops tijdens Den Haag Onderneemt!

Foto’s: Fleur Beemster