Direct naar de inhoud

Maximaal € 100.000 subsidie voor verbouwing van kleinschalige bedrijfsruimten

Ben je eigenaar van een pand en heb je plannen om deze ruimte te verbouwen tot bedrijfsruimte? Of wil je bestaande bedrijfsruimte vernieuwen of uitbreiden? De gemeente Den Haag ondersteunt dit graag met een subsidie, want we hebben kwalitatief goede bedrijfsruimte nodig in Den Haag!

Voorwaarden

De gemeente subsidieert maximaal 10% van de kosten voor de verbouwing van de bedrijfsruimte.  Ondernemers kunnen maximaal € 100.000 subsidie krijgen. Er is een aantal voorwaarden. Zo moet het pand dat verbouwd gaat worden de bestemming ‘bedrijf’ of ‘gemengd met als toegestane functie bedrijf’ hebben, of er is een lopende aanvraag voor wijziging van de bestemming of het gebruik, waardoor een bedrijfsfunctie mogelijk is in de toekomst.

Ook moet het onroerend goed op een van de bedrijventerreinen staan of in 1 van de stadsdelen
Escamp, Scheveningen, Loosduinen, Segbroek of Centrum. Kijk voor alle subsidievoorwaarden op denhaag.nl. Daar kun je ook meer informatie vinden en een aanvraag doen.

Wacht niet te lang!

Er is € 1.500.000 beschikbaar voor deze subsidie. Indienen van de aanvraag kan tot en met 31 december 2022 maar wij adviseren je om niet tot het laatste moment te wachten. Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling.

Combineer met andere financiering

Ook wijzen wij jou graag op de mogelijkheid om de subsidie te combineren met een financiering van het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED). FRED helpt Haagse ondernemers met een passende financiering voor de (her)ontwikkeling van kleinschalige bedrijfsruimtes. Van de verbouwing van bestaande bedrijfslocaties tot de transformatie van winkels. Kijk voor meer informatie op www.freddenhaag.eu.