Direct naar de inhoud

Subsidie voor extra klandizie door betere toegankelijkheid

De klant is koning. Toch? Want zonder klant geen business. Maar wat nu, als die klant in een rolstoel zit, blind is of laaggeletterd? De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daarom heeft de gemeente een speciale subsidieregeling ingesteld om bedrijven te stimuleren toegankelijker te worden.

Verwelkom klanten met een beperking

Als ondernemer wil je het beste voor je klanten. Dus wil je mensen met een beperking niet buitensluiten. Alleen, hoe hou je rekening met deze groep? Voor mensen in een rolstoel is een ‘gewone’ toonbank te hoog bijvoorbeeld. En iemand die blind is kan een gewone menukaart niet lezen. Hoe zorg je ervoor dat je ook deze klanten goed in je zaak kan ontvangen?

Gemeente Den Haag subsidieert betere toegankelijkheid

Toegankelijkheid staat bij de gemeente Den Haag hoog in het vaandel. Daarom stimuleert de gemeente graag die Haagse ondernemers die hun bedrijf toegankelijker willen maken met bijvoorbeeld een bredere ingang, het verbeteren van de website of app, of een project waarmee de sociale toegankelijkheid beter wordt. Je kunt hiervoor subsidie ontvangen, tot wel € 25.000,-. Deze subsidie kun je aanvragen via dit aanvraagformulier:

Fysieke, digitale en sociale toegankelijkheid

Hierbij gaat het overigens niet alleen om een toegankelijke inrichting van gebouwen en de openbare ruimte. Het gaat ook om digitale en sociale toegankelijkheid. Digitale toegankelijkheid wil bijvoorbeeld zeggen dat je website of app ook begrijpelijk is voor mensen met een lager IQ. Of dat een voorlees-tool de tekst op je website makkelijk kan voorlezen aan iemand die blind of slechtziend is. Sociale toegankelijkheid heeft te maken met de bejegening, het menselijk contact. Veel mensen met een beperking geven aan dat zij regelmatig op onbegrip stuiten of zelfs respectloos behandeld worden. Om al deze vormen van toegankelijkheid (nog verder) te verbeteren, moeten we samen aan de slag. Als hier investeringen voor nodig zijn, kan hiervoor subsidie aangevraagd worden.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling en wat de gemeente verder doet om de stad toegankelijker te maken voor mensen met een beperking, lees je op www.denhaag.nl/toegankelijkestad.

Heb je vragen over dit bericht of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met toegankelijkestad@denhaag.nl