Direct naar de inhoud

Subsidie isolatie bedrijfspanden 2023

Eigenaren of huurders van een bedrijfspand kunnen subsidie aanvragen voor de isolatie van hun pand. De subsidie is voor het plaatsen van isolatieglas en voor het isoleren van het dak, de vloer van de begane grond, de kruipruimte of de gevel van het gebouw. Voor deze subsidie is € 500.000 beschikbaar. Je kunt de subsidie tot en met 31 december 2023 aanvragen.

Voor wie?

De subsidie is speciaal voor eigenaren of huurders van een bedrijfspand met daarin een mkb-onderneming. Een mkb-onderneming is een bedrijf tussen de 2 en maximaal 99 werknemers. Ook moet het bedrijf ingeschreven staan in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Hoe werkt het?

Je kan voor meerdere isolatiemaatregelen tegelijk de subsidie aanvragen. Denk aan het plaatsen van isolatieglas, isoleren van het dak, de vloer van de begane grond, de kruipruimte of de gevel van het pand. Voor ieder bedrijfspand kun je maximaal tussen de € 6.000 en € 9.000 subsidie krijgen. Lees meer over de berekening en de overige voorwaarden.

Verduurzaming van bedrijfspanden

Met deze subsidieregeling wil de gemeente een bijdrage leveren aan de verduurzaming van bedrijfspanden in de stad. Het isoleren van de panden bespaart de ondernemer energie en vermindert de CO2-uitstoot. Isolatie van bedrijfspanden is een onmisbaar onderdeel van de energietransitie en belangrijk om panden te kunnen verwarmen met lagere watertemperaturen.