Direct naar de inhoud

Subsidie eindejaarsactiviteiten winkelgebieden

Ben je ondernemer en wil je jouw winkelgebied rondom de feestdagen wat gezelliger maken? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een kerstboom of sfeerverlichting? Of wil je een andere activiteit in jouw winkelgebied organiseren? Dan kun je via jouw Bedrijveninvesteringszone (BIZ)- of ondernemersvereniging een subsidie aanvragen.

Aantrekkelijke winkelgebieden zijn belangrijk voor een levendige stad. De gevolgen van corona in de winkelgebieden zijn nog steeds voelbaar. Met een subsidieregeling wil de gemeente initiatieven van Haagse ondernemers ondersteunen die het bezoek tijdens de feestdagen vergroten. Hiervoor is dit jaar € 150.000 beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 15 november 2022.

Voor wie?

Een BIZ- of ondernemersvereniging in een winkelgebied in Den Haag kan de subsidie aanvragen. Het winkelgebied moet wel onderdeel zijn van de Haagse hoofdwinkelstructuur of 1 van de toeristische kernen van Den Haag.

Voorwaarden en aanvraag

De subsidies voor kleine winkelgebieden met minder dan 100 ondernemingen bedragen maximaal tweederde van de kosten met een maximum van € 3.000 per aanvrager. De subsidies voor grote winkelgebieden met meer dan 100 ondernemingen bedragen maximaal tweederde van de kosten met een maximum van € 5.000 per aanvrager.

Kijk voor de overige voorwaarden van de subsidie en het aanvraagformulier op Den Haag – Subsidie eindjaarsactiviteiten winkelgebieden Den Haag 2022 aanvragen.