Direct naar de inhoud

Sloop je oude dieselauto, brom- of snorfiets en ontvang een tegoed

De gemeente maakt werk van schone Haagse lucht, want dat is goed voor de gezondheid van iedereen. Daarom is er een sloopregeling voor dieselauto’s en brom- en snorfietsen met een benzinemotor. De grootste veroorzakers van luchtvervuiling in onze stad zijn namelijk de schadelijke stoffen die door oude voertuigen worden uitgestoten. De sloopregeling loopt tot en met 30 november 2021, of totdat het budget op is.

Wanneer je een dieselauto (personen- of bestelauto) laat slopen krijg je een tegoed van € 1.000,-. Het slopen van een brom- of snorfiets op benzine levert een tegoed op van € 400,-. Met een geldige Ooievaarspas is het tegoed € 750,-.

Je kunt het tegoed besteden aan bijvoorbeeld een (elektrische) fiets of (elektrische) bakfiets, een elektrische brommer of elektrische snorfiets, het openbaar vervoer en het huren van deelauto’s, deelscooters en deelfietsen.

Hoe werkt het?

Om het tegoed te kunnen krijgen laat je eerst je dieselauto, brommer of snorfiets slopen bij een door de RDW erkend demontagebedrijf. Het demontagebedrijf geeft voor je voertuig een demontageverklaring af. Ook voor brommers en snorfietsen. Met deze verklaring kun je het tegoed aanvragen bij de gemeente.

Beschikbaar budget

De gemeente heeft € 500.000,- beschikbaar om dieselauto’s, brom- en snorfietsen te laten slopen en een andere vorm van vervoer aan te bieden.

Meer informatie

Kijk voor alle voorwaarden en de juiste formulieren op www.denhaag.nl/slooppremie. Daar vind je ook de lijst met erkende demontagebedrijven.