Direct naar de inhoud

Samen werken aan de toekomst: creatieve startups gezocht

Den Haag zoekt innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Startups in de stad kunnen zich aanmelden voor 12 overheidsbrede uitdagingen via het Startup in Residence Intergov programma. De gemeente vraagt startups om oplossingen te presenteren binnen verschillende werkvelden zoals de energietransitie en een inclusieve Haagse arbeidsmarkt.

Ken jij enthousiaste startups in je omgeving die goed zijn in het bedenken van creatieve oplossingen? Vraag hen dan of ze zich ook willen aanmelden voor het programma.

Startup in Residence Intergov

Startup in Residence Intergov (SiR Intergov) is een programma waarbij de overheid startups in huis haalt om samen te werken aan opgaven van de toekomst. Ministeries, provincie en de gemeente Den Haag werken samen met innovatieve, jonge bedrijven om de wereld stap voor stap een beetje beter te maken. Daarbij worden vraagstukken opgelost die mens en milieu aangaan. Startups maken daarbij kans op een overheidsaanbesteding die anders misschien niet voor hen toegankelijk zou zijn.

Challenges

Bekijk het overzicht van alle challenges op de website van Startup In Residence Intergov.

Inschrijven

Om hét antwoord op de verschillende challenges te presenteren kunnen startups zich tot 12 mei 17.00 uur inschrijven via de website van Startup in Residence Intergov. Na een selectieprocedure gaan de winnaars aan de slag onder begeleiding van experts van de gemeente.

Uitgebreid trainingsprogramma

SiR Intergov biedt daarnaast een uitgebreid trainingsprogramma aan om de geselecteerde projecten te beoordelen en op te schalen. Zo profiteren deelnemers van de kennis, het netwerk, de toegang tot financiering en de werkruimtes van de overheid. Is de ontwikkelde innovatie succesvol? Dan kan de overheid direct de eerste klant worden. De winnende innovaties mogen hun plannen uitwerken en slepen direct hun eerste overheidsaanbesteding in de wacht!

Aangesloten overheidsinstanties

Het Startup in Residence Intergov programma is een samenwerking van:
•          de gemeente Den Haag en ImpactCity
•          Provincie Zuid-Holland
•          Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
•          Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
•          Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit
•          Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid