Direct naar de inhoud

Ruil je oude diesel bestelauto om en ontvang een tegoed

De gemeente maakt werk van schone Haagse lucht, want dat is nodig voor de gezondheid van iedereen. Daarom is er ook dit jaar weer een omruilregeling (voorheen sloopregeling). Nieuw in de regeling is dat ondernemers die hun bestelauto omruilen een hoger tegoed krijgen.

Tegoed voor ondernemers

De grootste veroorzakers van luchtvervuiling in onze stad zijn de schadelijke stoffen die door oude voertuigen worden uitgestoten. Stadgenoten die een ouder voertuig laten slopen krijgen van de gemeente een tegoed. Dit tegoed kunnen zij besteden aan schonere vormen van vervoer. Het tegoed voor het omruilen van bestelauto’s is dit jaar flink verhoogd. Ondernemers die hun diesel bestelauto omruilen krijgen een tegoed van € 1.500 (dit was € 1.000). Let op: de regeling is alleen voor Haagse ondernemers.

Naast deze omruilregeling kunnen ondernemers gebruik maken van landelijke subsidieregelingen en fiscale voordelen bij de aankoop van een elektrische bestelbus.

Transportdiensten

Als ondernemer kun je het tegoed gebruiken voor transportdiensten van Hubbel. Bij Hubbel kun je voor het tegoed:

  • 200 pakketten laten ophalen op je bedrijfslocatie en laten afleveren bij een klant (regionaal of nationaal)
  • 75 rolcontainers of EURO-pallets laten ophalen op je bedrijfslocatie en laten afleveren bij een klant in de regio.

Hoe werkt het?

Om het tegoed te kunnen krijgen laat je eerst je diesel bestelauto slopen bij een door de RDW erkend demontagebedrijf. Het demontagebedrijf geeft voor je voertuig een demontageverklaring af. Met deze verklaring kun je het tegoed aanvragen bij de gemeente.

Beschikbaar budget

Ook voor het omruilen van diesel personenauto’s, brommers en scooters geeft de gemeente een tegoed. Totaal is er dit jaar € 325.000,- beschikbaar. De omruilregeling loopt tot en met 30 november of totdat het budget op is.

Meer informatie

Kijk voor alle voorwaarden en de juiste formulieren op www.denhaag.nl/slooppremie. Daar vind je ook de lijst met erkende demontagebedrijven.