Direct naar de inhoud

Rick Teunissen: ‘Soms ben ik de olie waardoor alles soepeler verloopt, maar soms moet ik het zout zijn’

Als bedrijfscontactfunctionaris is het mijn taak om verbinding te maken tussen ondernemers en de gemeente. Belangrijkste daarbij is voor mij waarde creëren voor de samenleving. Zowel door ondernemers als door de gemeente. Duurzame, startende en sociale ondernemers help ik graag verder.

Tekst: Anke Derkse

Zelf ben ik jarenlang ondernemer geweest en weet hoe het is om te starten, te groeien én te stoppen met een onderneming. Bij alle fases heb je te maken met overheidsregels die door de gemeente worden uitgevoerd. Ik weet hoe lastig het is om uit te zoeken bij welke afdeling je waarvoor precies moet zijn. Daarom vind ik het zo fijn om andere ondernemers hierbij te ondersteunen. Natuurlijk kan ik niet bij alles helpen. Soms ben ik de olie waardoor alles soepeler verloopt, maar soms moet ik het zout zijn. Want ja, uiteindelijk moet de ondernemer zelf de noodzakelijke stappen nemen.

Goed doordacht plan

Ondernemers zoals Selma en Burak van Kinderdagverblijf Schatrijk vind ik een mooi voorbeeld van mensen die echt iets willen bijdragen aan de gemeenschap. In Den Haag Zuidwest leven veel mensen die ongezond eten. Toen Selma en Burak hun plannen aan mij voorlegden, werd ik meteen enthousiast. Het zijn ondernemers met een goed doordacht plan. Dit initiatief kan echt het verschil gaan maken in Moerwijk. Kinderen leren er van kleins af aan waar voeding vandaan komt en wat gezonde voeding is. Dat nemen ze mee voor de rest van hun leven. Grote kans dat de ouders van deze kinderen hierdoor ook leren hoe ze gezonder kunnen eten.

Ondernemers die Moerwijk mooier maken

Ik ben blij dat ik Vestia bereid heb gevonden om een goed pand te vinden voor Schatrijk. Voor de financiering heb ik hen in contact gebracht met Qredits. Verder heb ik hen gewezen op het bestaan van Duurzaam Den Haag. Samen met Schatrijk en vele andere ondernemers maken we Zuidwest steeds een stukje mooier. Ik heb het afgelopen halfjaar al veel mooie initiatieven gezien. We zijn er nog niet, maar de leefbaarheid in de wijk is er zeker op vooruit gegaan. Ik heb het zelfs voor elkaar gekregen dat een foto van één van de ondernemers in het nieuwe coalitieakkoord staat. Ik weet zeker dat het helemaal goedkomt met Moerwijk!

Rick Teunissen is één van de bedrijfscontactfunctionarissen van het Ondernemersportaal Den Haag en werkzaam in stadsdeel Zuidwest. Zijn taak is om de verbinding te leggen tussen ondernemers in Zuidwest en de Gemeente. Hij is te bereiken via 06 – 50 16 16 33 en rick.teunissen@denhaag.nl.