Direct naar de inhoud

Op zoek naar 50.000 m2 extra bedrijfsruimte

Heb jij plannen om bedrijfsruimte te bouwen of te verbouwen? De gemeente ondersteunt jouw verbouwing met een subsidie van 10 procent van de kosten tot 100.000 euro.

Goede, kleinschalige bedrijfsruimte is essentieel om de Haagse economie een stimulans te geven. “In de wijken en op bedrijventerreinen draagt dit bij aan levendigheid en een gezond ondernemersklimaat. Het is van belang dat er voor iedere ondernemer, in iedere fase van het ondernemerschap, goede bedrijfsruimte is om te ondernemen”, stelt Saskia Bruines, wethouder Economie. “Daarom kunnen ondernemers tot 10% van de verbouwingskosten van hun bedrijfspand gesubsidieerd krijgen.”

De subsidie is bedoeld voor de ontwikkeling van nieuwe, kleinschalige bedrijfsruimte, zoals een atelier, een werkplaats, studio, winkel of kantoor. Die extra vierkante meters bedrijfsruimte kan nieuwe bedrijfsruimte zijn maar renoveren of transformeren mag ook. “Zo draagt het omzetten van een leegstaand winkelpand naar een andersoortige bedrijfsruimte ook bij aan ons doel om meer ruimte voor ondernemers te realiseren. En behouden we de levendigheid én werkgelegenheid in Den Haag”, aldus Saskia Bruines.

Subsidie aanvragen

Je kunt je subsidieaanvraag indienen tot 31 december 2022.