Direct naar de inhoud

Subsidies

Een subsidie kan een goed hulpmiddel zijn om als ondernemer je plannen rond te krijgen. Kijk waar jij misschien recht op hebt.

Subsidie isolatie bedrijfspanden 2023

Eigenaren of huurders van een bedrijfspand kunnen subsidie aanvragen voor de isolatie van hun pand. De subsidie is voor het plaatsen van isolatieglas en voor het isoleren van het dak, de vloer van de begane grond, de kruipruimte of de gevel van het gebouw. Voor deze subsidie is € 500.000 beschikbaar. De subsidie kan aangevraagd worden tot en met 31 december 2023.

Subsidie culturele activiteiten Escherjaar 2023

In 2023 is het 125 jaar geleden dat kunstenaar M.C. Escher geboren werd. De gemeente viert dat met het Escherjaar 2023. Wil je activiteiten organiseren voor het Escherjaar 2023? Vraag dan subsidie aan bij de gemeente. Je kan maximaal € 25.000 aanvragen. Er is € 200.000 beschikbaar voor alle aanvragen.


Subsidie gevelaanpak Spuistraat en/of Vlamingstraat aanvragen

Heb je plannen voor renovatie van de gevel van jouw pand in de Spuistraat en/of Vlamingstraat of ga je aan de slag met achterstallig gevelonderhoud of aanpak van de gevel als onderdeel van grootschalige verbouwing? Vraag dan subsidie aan bij de gemeente voor de gevelaanpak.

Subsidie voor betere toegankelijkheid bedrijven

Toegankelijkheid staat bij de gemeente Den Haag hoog in het vaandel. Daarom stimuleert de gemeente Haagse ondernemers die hun bedrijf toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking.

Subsidie Sportverenigingen

Subsidies voor accommodaties sportverenigingen, compensatie OZB, energiebesparing, topsportevenementen, congresdeelname en fondsen.

Stimuleren Cultureel Ondernemerschap

De gemeente vindt een gezonde culturele sector belangrijk. Daarom moedigt zij cultureel ondernemerschap aan. Kunst- en cultuurorganisaties kunnen een aanvraag doen via de Subsidieregeling stimulering cultureel ondernemerschap. Hiervoor is jaarlijks een budget beschikbaar van € 300.000.