Direct naar de inhoud

Subsidies

Een subsidie kan een goed hulpmiddel zijn om als ondernemer je plannen rond te krijgen. Kijk waar jij misschien recht op hebt.

Subsidieregeling elektrische bevoorrading strand

Lever je aan de Haagse strandtenthouders? Of haal je hier het afval op? Dan kun je subsidie krijgen als je daarvoor elektrisch vervoer wil inzetten. Door gebruik te maken van elektrische voertuigen vermindert de stikstof- en CO2 uitstoot. Dat zorgt voor schone lucht en beschermt de natuur. Het totale budget is € 100.000. Je kan subsidie aanvragen van 14 juli tot en met 12 september 2022.

Subsidie gevelaanpak Spuistraat en/of Vlamingstraat aanvragen

Heb je plannen voor renovatie van de gevel van jouw pand in de Spuistraat en/of Vlamingstraat of ga je aan de slag met achterstallig gevelonderhoud of aanpak van de gevel als onderdeel van grootschalige verbouwing? Vraag dan subsidie aan bij de gemeente voor de gevelaanpak.

Subsidieregeling samenwerking innovatieve ondernemers: maak kans op een subsidie van 25.000 tot 100.000 euro

Ben jij een Haagse ondernemer die werkt aan een innovatie voor een betere, veiligere of rechtvaardige wereld? Dan heb je nu de kans op subsidie om jouw idee verder te ontwikkelen of te testen. De gemeente Den Haag wil bedrijven en kennisinstellingen helpen die samen nieuwe producten of diensten op de markt willen brengen.

Subsidie van maximaal € 75.000,- voor winterprogrammering Grote Kerk

De gemeente Den Haag stelt in 2022 een subsidie van maximaal € 75.000,- beschikbaar voor programmering in en/of rondom de Grote Kerk tijdens het ‘Have a Royal Winter’-programma. Heb je een goed idee hiervoor? Dan kun je t/m 5 augustus een voorstel indienen.

Hulp voor retail- en horecaondernemers om verder te digitaliseren

Ook gemerkt dat digitalisering steeds belangrijker wordt? Zeker afgelopen jaar tijdens de coronacrisis is pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk dit is. De gemeente Den Haag helpt jou graag mee om in digitalisering te investeren!

Subsidieregeling verbouwing kleinschalige bedrijfshuisvesting

Ondernemers uit Den Haag opgelet! Heb jij plannen om nieuwe bedrijfsruimte te bouwen of jouw bedrijfspand uit te breiden of te renoveren? De gemeente stimuleert dit graag en ondersteunt jouw verbouwing met een subsidie.

Combineer verbouwingssubsidie met financiering

Ga je bedrijfsruimte ontwikkelen, bouwen of renoveren? Vraag een subsidie kleinschalige bedrijfshuisvesting aan bij de gemeente Den Haag. De subsidie is te combineren met een financiering van het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).

Subsidie voor betere toegankelijkheid bedrijven

Toegankelijkheid staat bij de gemeente Den Haag hoog in het vaandel. Daarom stimuleert de gemeente Haagse ondernemers die hun bedrijf toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking.

OZB-compensatieregeling aanvragen

De OZB-compensatieregeling is een compensatieregeling voor startende ondernemers en betreft een subsidie die kan worden aangevraagd ter compensatie van de OZB die moet worden betaald.

Subsidie Sportverenigingen

Subsidies voor accommodaties sportverenigingen, compensatie OZB, energiebesparing, topsportevenementen, congresdeelname en fondsen.

Stimuleren Cultureel Ondernemerschap

De gemeente vindt een gezonde culturele sector belangrijk. Daarom moedigt zij cultureel ondernemerschap aan. Kunst- en cultuurorganisaties kunnen een aanvraag doen via de Subsidieregeling stimulering cultureel ondernemerschap. Hiervoor is jaarlijks een budget beschikbaar van € 300.000.