Direct naar de inhoud

Subsidies

Een subsidie kan een goed hulpmiddel zijn om als ondernemer je plannen rond te krijgen. Kijk waar jij misschien recht op hebt.

Subsidie activiteiten Binnenhof

Het Binnenhof wordt gerenoveerd. Heb je een idee voor een activiteit rond het Binnenhof, om de omgeving aantrekkelijk en levendig te houden? Dan kan je als ondernemer subsidie aanvragen. Dit kan tot en met 30 januari 2023.


Subsidie voor economisch herstel winkelgebieden

Ben je ondernemer en wil je een activiteit organiseren in jouw winkelgebied? En daarmee het winkelgebied weer aantrekkelijk maken na corona? Dan kun je een subsidie aanvragen bij de gemeente. Hiervoor is dit jaar € 200.000 beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 31 december 2022.


Subsidie eindejaarsactiviteiten winkelgebieden

Ben je ondernemer en wil je jouw winkelgebied rondom de feestdagen wat gezelliger maken? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een kerstboom of sfeerverlichting? Of wil je een andere activiteit in jouw winkelgebied organiseren? Je kunt hiervoor subsidie aanvragen bij de gemeente. Hiervoor is dit jaar € 150.000 beschikbaar. Aanvragen kan tot en met 15 november 2022.


Subsidie gevelaanpak Spuistraat en/of Vlamingstraat aanvragen

Heb je plannen voor renovatie van de gevel van jouw pand in de Spuistraat en/of Vlamingstraat of ga je aan de slag met achterstallig gevelonderhoud of aanpak van de gevel als onderdeel van grootschalige verbouwing? Vraag dan subsidie aan bij de gemeente voor de gevelaanpak.

Hulp voor retail- en horecaondernemers om verder te digitaliseren

Ook gemerkt dat digitalisering steeds belangrijker wordt? Zeker afgelopen jaar tijdens de coronacrisis is pijnlijk duidelijk geworden hoe belangrijk dit is. De gemeente Den Haag helpt jou graag mee om in digitalisering te investeren!

Subsidieregeling verbouwing kleinschalige bedrijfshuisvesting

Ondernemers uit Den Haag opgelet! Heb jij plannen om nieuwe bedrijfsruimte te bouwen of jouw bedrijfspand uit te breiden of te renoveren? De gemeente stimuleert dit graag en ondersteunt jouw verbouwing met een subsidie.

Combineer verbouwingssubsidie met financiering

Ga je bedrijfsruimte ontwikkelen, bouwen of renoveren? Vraag een subsidie kleinschalige bedrijfshuisvesting aan bij de gemeente Den Haag. De subsidie is te combineren met een financiering van het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).

Subsidie voor betere toegankelijkheid bedrijven

Toegankelijkheid staat bij de gemeente Den Haag hoog in het vaandel. Daarom stimuleert de gemeente Haagse ondernemers die hun bedrijf toegankelijker willen maken voor mensen met een beperking.

OZB-compensatieregeling aanvragen

De OZB-compensatieregeling is een compensatieregeling voor startende ondernemers en betreft een subsidie die kan worden aangevraagd ter compensatie van de OZB die moet worden betaald.

Subsidie Sportverenigingen

Subsidies voor accommodaties sportverenigingen, compensatie OZB, energiebesparing, topsportevenementen, congresdeelname en fondsen.

Stimuleren Cultureel Ondernemerschap

De gemeente vindt een gezonde culturele sector belangrijk. Daarom moedigt zij cultureel ondernemerschap aan. Kunst- en cultuurorganisaties kunnen een aanvraag doen via de Subsidieregeling stimulering cultureel ondernemerschap. Hiervoor is jaarlijks een budget beschikbaar van € 300.000.