Direct naar de inhoud

Parkeren

Ben jij een ondernemer met een parkeervergunning? En maak je regelmatig gebruik van parkeergelegenheden in de stad? Zorg dan dat je jouw vergunningen en ontheffingen goed voor elkaar hebt. Je vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

Parkeren voor bedrijven

Om het parkeren in goede banen te leiden, is in veel gebieden in Den Haag betaald parkeren ingevoerd. Bezoekers van die gebieden betalen voor het parkeren bij de parkeerautomaat. Voor ondernemers en bewoners is er meestal een belanghebbendenregeling van kracht.

Kosten en aantal bedrijfsparkeervergunningen

Het aantal parkeervergunningen voor bedrijven en de prijs van de vergunningen verschillen per wijk.

Wegslepen voertuigen

Staat een voertuig verkeerd geparkeerd? Dan kan de gemeente het voertuig wegslepen. Ook voertuigen die een wielklem hebben gekregen, kunnen na 24 uur worden weggesleept.

Bezoek voor parkeren aan- en afmelden

Heeft u een parkeervergunning voor bezoekers? En parkeert uw bezoek in een vergunningsgebied met betaald parkeren? Dan meldt u het kenteken van uw bezoek aan en af. Dit doet u via de Parkeren Den Haag app, online of via de telefoon.

Parkeervergunning bij meerdere bedrijven op 1 adres

Als meerdere beroepen of bedrijven op hetzelfde adres zijn ingeschreven kan er sprake zijn van ‘verwevenheid’.

Parkeren voor verhuizers

Heb je een verhuisbedrijf en ga je een verhuizing in Den Haag uitvoeren? Dan mag je tijdens de verhuizing de verhuiswagen gewoon neerzetten zonder te betalen.

Ontheffing pollers

Voetgangersgebieden in Den Haag zijn afgesloten voor auto’s en vrachtwagens door pollers: beweegbare paaltjes die omhoog en omlaag kunnen. Op vaste tijden (venstertijden) mogen leveranciers deze gebieden wel inrijden. Wil je buiten de venstertijden naar binnen? Vraag dan een ontheffing aan.

Parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven

Ben je aannemer of heb je een onderhoudsbedrijf? Met een parkeervergunning voor onderhoudsbedrijven kun je een dag, een week, een maand, een kwartaal of een jaar parkeren in (bijna) alle straten in Den Haag waar betaald parkeren geldt zonder ter plekke te hoeven betalen.

Laad- en loshaven op straat

Voor jou als ondernemer is het vaak moeilijk om te laden en te lossen in straten waar veel mensen parkeren. Vraag dan een laad- en loshaven aan. Op deze plek mogen voertuigen stilstaan om goederen direct te laden en te lossen.

Contact met de afdeling parkeren

E-mail
Parkeervergunningen@denhaag.nl
Wij reageren binnen 24 uur
Brief
Gemeente Den Haag, afdeling Parkeren
Postbus 12651, 2500 DP Den Haag