Direct naar de inhoud

Onderwerpen

Voor jou als ondernemer staat de klant centraal; voor de gemeente sta jij als ondernemer centraal. Je geeft klanten een mooi product, goede service en heldere informatie. Hetzelfde wil de gemeente jou leveren.
Als ondernemer is het niet altijd makkelijk om de weg te vinden binnen de gemeente. Vergunningen, regels, procedures: waar begin je? Het OndernemersPortaal ondersteunt Haagse ondernemers.

Wil je een eigen bedrijf starten? Bijvoorbeeld als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of als partner in een VOF? Parttime of fulltime? Bereid je dan goed voor.

Voor de meeste activiteiten heb je een vergunning nodig. Maar soms heb je recht op een ontheffing. Kies jouw branche en ontdek wat voor jou geldt.

Parkeren in de stad is vaak een uitdaging. Hoe kun je als ondernemer ervoor zorgen dat je zonder problemen kunt laden en lossen en de juiste vergunningen aanvraagt? Bekijk alle mogelijkheden.

Je moet als bedrijf zelf regelen dat jouw afval wordt opgehaald. De gemeente haalt geen bedrijfsafval op, maar houdt wel goed in de gaten of dit volgens de regels gebeurt en deelt boetes uit als dat nodig is.

Een subsidie kan een goed hulpmiddel zijn om als ondernemer je plannen rond te krijgen. Kijk waar jij misschien recht op hebt.

Goed personeel is het fundament van jouw bedrijf. De gemeente helpt jou bij het vinden van nieuw en goed personeel via het platform Den Haag Werkt. Maar je kunt ook mensen met een uitkering aan een baan helpen via de Sociaal Return-regeling. Bekijk wat er allemaal mogelijk is voor jouw bedrijf.