Direct naar de inhoud

Onderwerpen

Voor jou als ondernemer staat de klant centraal; voor de gemeente sta jij als ondernemer centraal. Je geeft klanten een mooi product, goede service en heldere informatie. Hetzelfde wil de gemeente jou leveren. Als ondernemer is het niet altijd makkelijk om de weg te vinden binnen de gemeente. Vergunningen, regels, procedures: waar begin je? Het OndernemersPortaal ondersteunt Haagse ondernemers.

Wil je een eigen bedrijf starten? Bijvoorbeeld als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) of als partner in een VOF? Bereid je dan goed voor.

Voor de meeste activiteiten heb je een vergunning nodig. Maar soms heb je recht op een ontheffing. Kies jouw branche en ontdek wat voor jou geldt.

Parkeren in de stad is vaak een uitdaging. Hoe zorg je als ondernemer ervoor dat je zonder problemen kunt laden, lossen en parkeren?

Je moet als bedrijf zelf regelen dat jouw afval wordt opgehaald. De gemeente deelt boetes uit als dat niet volgens de regels gebeurt.

Een subsidie kan een goed hulpmiddel zijn om als ondernemer je plannen rond te krijgen. Kijk waar jij misschien recht op hebt.

De gemeente helpt je bij het vinden van geschikt personeel via het werk- en ontwikkelbedrijf Den Haag Werkt en het matchingsplatform HalloWerk!. Of met de invulling van Social Return.

De gemeente werkt aan de stad en zoekt hiervoor continu naar de beste diensten en producten. Ben jij een ondernemer die het beste kan leveren?

De meeste ondernemers in het mkb kunnen niet zonder goede bedrijfsruimte. Ruimte om te ondernemen, om producten te maken of dienstverlening goed te organiseren. Ruimte voor een mooie winkel of een kantoor. Goede bedrijfsruimte is van groot belang in iedere fase van het ondernemerschap. Wij bieden jou praktische tips voor jouw zoektocht naar bedrijfsruimte en informatie over belangenverenigingen en subsidies.