Direct naar de inhoud

‘Ondernemersschool heeft een meerwaarde’

Sleman Kabalan (34) heeft er voor gekozen om ondernemer te worden. De trotse vader van drie dochters, woonachtig aan de Leyweg in Den Haag, heeft plannen om nu in Nederland zijn eigen ICT- bedrijf op te richten. Voorheen heeft hij zijn eigen ICT-bedrijf in Syrië gehad.

De doelstelling van zijn nieuwe bedrijf is om particulieren en zakelijke klanten alle support te geven op het gebied van systeembeheer, reparaties en het gebruik. Dit slaat dan niet alleen op computers maar ook op (mobiele) telefoonapparatuur. Om diverse facetten die bij het ondernemen horen, zoals bijvoorbeeld op financieel gebied, professioneel onder de knie te krijgen, volgde Sleman hiervoor een opleiding op de Ondernemersschool.

Financieel plan

“Dit was bijzonder nuttig en waardevol”, concludeert hij. “Vooral het maken van een financieel plan is voor mij belangrijk. Er ligt voor mijn bedrijf namelijk nog een uitdaging om het een en ander te financieren. Met een dergelijk plan krijg je een overzichtelijk en onderbouwd verhaal. Ik ben er blij mee dat ik op zo’n manier alles op een rijtje heb kunnen brengen.”

Communicatie

Het is overigens opvallend dat Sleman de Nederlandse taal goed beheerst. “Ik ben in oktober 2015 naar Nederland gekomen”, vertelt hij. “In juni 2016 kreeg ik een verblijfsvergunning waar ik hard voor heb gewerkt. In de loop der jaren heb ik mezelf doorontwikkeld, uiteraard ook op het gebied van de Nederlandse taal. Mede hierdoor kan ik goed met mijn klanten communiceren. Doordat ik mijn afspraken nakom en kwaliteit lever, krijg ik door een goede ‘mond op mond reclame’ nieuwe klanten. Dat is prettig om te ervaren.”

Sportief

Sleman ervaart het ondernemen als een vorm van topsport. “Ik voetbal dan weliswaar nu in het zevende elftal van Scheveningen en daarvoor bij Laakkwartier en De Ster, maar dit mag je geen topsport noemen in vergelijking met het ondernemen”, lacht Sleman. “Er komt veel bij kijken. Je bent er zeven dagen per week mee bezig. Ook daarom is de Ondernemersschool een waardevolle, helpende hand die door de gemeente Den Haag wordt aangeboden. Ik hoop dat ik mede door deze opleiding mezelf als ondernemer verder kan ontwikkelen.”