Direct naar de inhoud

Omruilregeling voor vervuilende voertuigen verlengd

De gemeente verlengt de omruilregeling (sloopregeling) voor vervuilende voertuigen tot en met 31 maart 2023 of eerder als het budget op is. Ondernemers met een vervuilende (bestel)auto, brom- of snorfiets mogen hun voertuig omruilen voor een tegoed.

Foto: Henriëtte Guest

Hoe het werkt

Je levert jouw diesel bestelauto in bij een door het RDW erkend demontagebedrijf. Het demontagebedrijf geeft voor het inleveren een demontageverklaring af. Met deze demontageverklaring vraag je het tegoed aan bij de gemeente Den Haag. Het tegoed kan worden uitgegeven aan de aanschaf van een schonere vorm van vervoer. Daarnaast kun je het bijvoorbeeld ook inzetten bij het gebruik maken van duurzame transportdiensten.

Zero emissie transportdiensten

Als ondernemer kun je het tegoed ook gebruiken voor de zero emissie transportdiensten van Hubbel. Bij Hubbel kun je voor het tegoed:

  • 200 pakketten laten ophalen op jouw bedrijfslocatie en laten afleveren bij een klant (regionaal of nationaal)
  • 75 rolcontainers of europallets laten ophalen op jouw bedrijfslocatie en laten afleveren bij een klant in de regio

Vergoeding verhoogd van € 1.000 naar € 1.500

De vergoeding aan ondernemers uit Den Haag, die hun diesel bestelauto inleveren, wordt verhoogd van € 1.000 naar € 1.500. Daarnaast zijn er landelijke subsidieregelingen en fiscale voordelen voor ondernemers die besluiten een elektrische bestelauto of elektrische bus aan te schaffen.

Beschikbaar budget

Voor de subsidieregeling is € 325.000 beschikbaar gesteld. De regeling is een zo goed als ongewijzigd vervolg van de regeling uit 2022.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op denhaag.nl/omruilregeling.