Direct naar de inhoud

De workshops van Den Haag Onderneemt!

Den Haag Onderneemt! vindt op dinsdag 31 mei 2022 plaats in de Fokker Terminal. Dit is hét Haagse netwerkevent van het jaar. Als ondernemer mag je dit niet missen. Al meer dan 600 ondernemers hebben zich aangemeld, maar er is nog plek.

Banner van Den Haag Onderneemt!

Het evenement heeft een plenair gedeelte waarin Dennis Weening spraakmakende Haagse ondernemers interviewt. Hierna zijn er diverse workshops in de vorm van break-out sessies, waarin ondernemers in kleinere groepen de uitdagingen en mogelijkheden van de Haagse ondernemerswereld bespreken. Dit zijn de workshops:

1) Vergunningen & financiering

Voor (her)startende ondernemers in Den Haag is er veel mogelijk op het gebied van financiering en vergunningen. Maar waar te beginnen? Zes organisaties helpen je tijdens hun workshops (opnieuw) voet aan de grond te krijgen.

1) Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED)

Thema: FRED financiert jouw (werk)locatie, met oog voor maatschappelijk rendement!

Wil jij je als ondernemer vestigen in Den Haag? Een pand kopen, (ver)bouwen of een bedrijfsruimte huren, inrichten of aankleden? Het Haagse fonds FRED helpt met een financiering!

Tijdens deze interactieve workshop gaan we graag het gesprek met jou aan. Daarbij behandelen we het liefst concrete vragen en casussen. Dus heb je een financieringsvraagstuk of heb je een bedrijf met ambities? Laat je informeren over de (on)mogelijkheden van FRED! Lees alvast meer op www.FREDDenHaag.eu.

2) Stichting Ondernemersklankbord

Thema: Ondernemen met ziel en zakelijkheid

Het OndernemersKlankbord bestaat ruim 40 jaar uit ervaren ondernemers en specialisten die als vrijwilliger hulp en bijstand verlenen aan starters en doorstarters. Maar ook ondernemers die in de problemen gekomen zijn of willen stoppen steunen we. Een van onze adviseurs zal zich in de workshop specifiek richten op de persoonlijke profilering van de (kleinere) ondernemer teneinde onderscheidend verschil te maken in de markt met online advertising en marketing geweld van grotere spelers. In de workshop bieden wij tools waarmee de ondernemer zijn klanten kan overtuigen en binden zonder in de massaliteit te verdwijnen.

3) Gemeente Den Haag

Thema: Vergunningen

Alles geregeld? Of heb je door (nieuwe) bedrijfsactiviteiten toch nog een vergunning van de gemeente nodig? Het Ondernemersportaal van de gemeente Den Haag helpt je op weg met deze vraag. In de workshop gaan we in op mogelijke vergunningsplicht op grond van de geldende wet- en regelgeving inzake de (ver-)bouw en het toegestane gebruik van onroerend goed.

4) Gemeente Den Haag

Thema: eHerkenning

Als ondernemer wil je alles snel en gemakkelijk met de gemeente regelen. Hoe doe je dat? Wat is al mogelijk? En welke rol speelt eHerkenning daarin?

In deze workshop leggen we uit wat je online allemaal zelf kunt regelen en hoe. Daarnaast gaan we in op de rol van de gemeente Den Haag. Hoe maken we het makkelijker voor onze ondernemers en wat moeten we als gemeente minimaal regelen binnen die dienstverlening?

5) ONL

Thema: Financieringsmogelijkheden en Bedrijfsovernames

ONL voor Ondernemers is een stichting met als doel het ondernemersklimaat in Nederland te verbeteren. Onze workshop gaat over de mogelijkheden die er zijn om financiering te zoeken én te vinden voor jou bedrijf. Daarnaast gaat ONL in op het onderwerp bedrijfsovernames en wat hier allemaal bij komt kijken.

6) Qredits

Thema: Financieren in roerige tijden bij Qredits

Qredits is een sociale kredietverstrekker. Wij zijn er niet om winst te maken, maar om winst te laten maken. Qredits is er voor ondernemers met een passie en een plan, ook in roerige tijden.

Om 18.05 uur besteden we aandacht aan het ondernemers- en financieringsplan voor startende ondernemers.

Ben je al een ervaren ondernemer? Dan nemen we je mee in hoe Qredits ondernemers helpt in voor- en tegenspoed, zoals tijdens de coronaperiode. Schrijf je dan in voor het seminar om 18.50 uur.

Afbeelding van een zaal vol ondernemers tijdens Den Haag Onderneemt 2019

2) Doorgroeien

Den Haag biedt ondernemingen veel mogelijkheden om door te groeien. Deze zes organisaties helpen jouw bedrijf verder. Tijdens de workshop laten ze zien hoe ze dat doen.

7) Haags Retailpunt

Thema: Zet Instagram (effectiever) in voor je onderneming.

Haal meer uit Instagram voor je winkel of horecaonderneming. Lokale ondernemers zijn dé smaakmakers van winkelgebieden. Het Haags Retailpunt biedt kennis, inspiratie en praktische hulp voor lokale Haagse retail- en horecaondernemers.
Hoe zet je Instagram in om je onderneming een boost te geven? Tijdens deze break-out sessie krijg je inzicht in hoe jij  Instagram impactvoller in kunt zetten. Je krijgt voorbeelden te zien van lokale, Haagse ondernemers die dit succesvol doen, gaat zelf meteen aan de slag en krijgt praktische tips mee. Deze workshop is een samenwerking van het Haags Retailpunt en online expert Winkelstrategie.

8) The Hague Business Agency en Innovation Quarter

Thema: Ondernemen in het buitenland, waar begin je?

Denk jij na over een stap naar het buitenland, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? En wat er allemaal bij komt kijken?

Maak kennis met internationaal ondernemen tijdens onze interactieve sessie. Ga in gesprek met ervaren internationale Haagse ondernemers (De BeleefTV en Naïf) en test of jouw bedrijf klaar is voor de stap naar het buitenland. Daarnaast vertellen we hoe de gemeente Den Haag, InnovationQuarter en The Hague Business Agency internationale ambities ondersteunen. Wil je met je bedrijf internationaal groeien, dan mag je deze sessie niet missen!

9) MKB Digiwerkplaats Haaglanden en De Haagse Hogeschool

Thema: Vergroot je online vindbaarheid met hulp van onze studenten!

MKB Digiwerkplaats biedt een workshops voor ondernemers die behoefte hebben aan een kort en krachtig advies over hun online marketing. Studenten van ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool bieden tijdens deze sessie praktische support op het gebied van online customer journey, inzet van social media en SEO. Het aantal plekken is beperkt dus meld je snel aan!

10) Gemeente Den Haag

Thema: Duurzaamheid werkt voor jouw onderneming!

Wat voor onderneming je ook hebt, bedrijven die duurzaam ondernemen doen het beter. Met duurzaam ondernemen bespaar je geld en verbeter je je positie in de markt. Ook toon je je verantwoordelijk voor de wereld om je heen. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf en je onderneming.

De gemeente Den Haag helpt bedrijven duurzamer te ondernemen. Wil jij weten welke kansen er liggen voor jouw eigen zaak? Tijdens deze workshop bespreken we het!

11) Gemeente Den Haag en HSD

Thema: Is jouw digitale deur goed op slot?

Waarom zouden cybercriminelen iets te zoeken hebben bij ondernemers? Tegenwoordig wordt er niet alleen meer gekeken naar de grootte of waarde van een bedrijf, maar sommige cybercriminelen zijn op zoek naar digitale deuren die openstaan. Dus waar liggen de kansen en dreigingen in cybersecurity voor Haagse ondernemers? Daar kom je achter tijdens deze sessie, georganiseerd door de gemeente Den Haag en Security Delta (HSD), het nationale veiligheidscluster.

Pepijn Vissers, oprichter van Chapter8 en cyberexpert, gaat in gesprek met ondernemer en slachtoffer van cybercrime, Julie Ann Tollenaar. In 2016 was zij het slachtoffer van een ransomware aanval waardoor ze enorme reputatieschade en een persoonlijk trauma heeft opgelopen. Gedurende de sessie worden we meegenomen in haar ervaring en de impact op haar ondernemerschap.

12) MKB Den Haag

Thema: Aanbestedingen onleesbaar? Het kan ook anders!

Een aanbesteding verloopt via wettelijk vastgestelde procedures. Vaak worden veel juridische begrippen gebruikt. In het aanbestedingsdocument staat alle informatie over de uit te voeren opdracht. Voor de gemiddelde ondernemer is het niet makkelijk te begrijpen. In deze workshop nemen we de deelnemers mee in het lezen van het aanbestedingsdocument zodat je sneller helder hebt wat de opdrachtgever zoekt. We laten voorbeelden van leesbare stukken de revue passeren en een voorbeeld van een aanbesteding op een paar A4’tjes van de Gemeente Den Haag.

Onderwerpen die we behandelen:
• Hoe lees je een aanbestedingsdocument, waar staan de belangrijke zaken etc.
• Voorbeelden uit de praktijk.
• Voorbeeld gemeente Den Haag hoe het makkelijker kan.

13) BNI Den Haag

Thema: Succesvol commercieel onderhandelen

De strategie om van integere offertes waardevolle opdrachten te maken.
Je hebt veel tijd gestoken in het opstellen van je offerte, maar vindt het lastig om deze om te zetten naar een winstgevende opdracht. Zeker als daarbij ook nog onderhandeld moet worden over de prijs.

Afbeelding van een volle zaal met ondernemers tijdens de vorige editie van Den haag Onderneemt in 2019

3) De post-corona arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt van na het coronavirus kent diverse uitdagingen voor ondernemers. Vijf organisaties hebben daarom hun workshop hierop ingericht.

14) Stichting Studeren & Werken op Maat

Thema: De inclusieve oplossing voor jouw personeelstekort

Studeren & Werken op Maat (SWOM) helpt werkgevers bij het invullen van vacatures door hen te koppelen aan medewerkers met een arbeidsbeperking. Wij bieden werkgevers praktische hulp bij het vinden van personeel uit deze doelgroep. En we helpen met het regelen van voorzieningen en subsidies. Onze jobcoaches ondersteunen je daarnaast bij de aansturing en begeleiding van jouw nieuwe collega.

In deze workshop verkennen we de manieren waarop je onbenut talent met een arbeidsbeperking kunt inzetten voor het oplossen van personeelstekorten.

15) Social Club Den Haag

Thema: Hoe de Businesscoach Sociaal Ondernemen concrete ondersteuning biedt bij de groei van jouw onderneming

Hoe kan je onderneming duurzaam groeien én maatschappelijke impact maken? De Businesscoach Sociaal Ondernemen geeft samen met een team van coaches concrete ondersteuning bij het opschalen of transformeren van je onderneming.

Tijdens deze workshop ontmoet je enkele van onze coaches en gaan we gelijk aan de slag!

16) Den Haag Werkt

Thema: Anders durven kijken naar je toekomstig personeel? HalloWerk geeft je een nieuwe dimensie

Herken je dit: je hebt een vacature openstaan, maar kunt geen geschikte kandidaat vinden. HalloWerk helpt!

Den Haag Werkt is een nieuwe weg ingeslagen. Een waarbij werkgever en werkzoekende elkaar zelf kunnen vinden: HalloWerk. Een matchingsplatform waar werkzoekenden worden gekoppeld aan werkgever op basis van hun motivatie en talenten. Durf jij anders te kijken naar het arbeidspotentieel in Den Haag? En wat dit voor jou kan betekenen? Laat je meenemen in de wereld van HalloWerk door experts en ervaringsdeskundigen.

17) VNO-NCW Regio Den Haag

Thema: Hoe je via praktijkleren medewerkers kunt werven en binden

Goed personeel vinden en binden is een uitdaging. De economie herstelt zich snel van de coronacrisis, de krapte op de arbeidsmarkt is groot. Tijdens deze workshop laten wij je de nieuwe stijl praktijkleren zien. Praktijkleren is inzetbaar voor iedereen, ongeacht leeftijd, zowel werkend als werkzoekend. Ook is het inzetbaar voor medewerkers die al in dienst zijn. Met praktijkleren bied je als werkgever de mogelijkheid om door te ontwikkelen (Leven Lang Ontwikkelen) en bind je werknemers stevig aan je bedrijf.

Ben je werkgever, heb je moeite om goede medewerkers te vinden of te binden en nog weinig ervaring met praktijkleren? Dan is deze workshop – waarin ervaringsdeskundigen je op interactieve wijze meenemen – iets voor jou!