Direct naar de inhoud

Nadeelcompensatie voor ondernemers met omzetverlies door werkzaamheden gemeente

Den Haag is continu in ontwikkeling. Er wordt gebouwd, straten liggen open vanwege het vervangen van een riool of de aanleg van een nieuwe tramlijn of er is onderhoud aan een weg of brug. Hierdoor kan het gebeuren dat ondernemers schade oplopen. Bijvoorbeeld omdat een winkel of bedrijf slecht bereikbaar is. En dat kan leiden tot een daling in omzet of stijging van kosten. Je kan een compensatie voor de schade aanvragen wanneer jouw onderneming erg zwaar getroffen wordt door dit soort werkzaamheden.

Voorwaarden duidelijker geworden

Ondernemers konden altijd al gebruikmaken van de nadeelcompensatie. Er zijn een paar aanpassingen gedaan. Zo zijn er nu duidelijke voorwaarden bij hoeveel omzetverlies of stijging van de kosten een ondernemer aanspraak kan maken op de nadeelcompensatie.

Hulp bij aanvraag

Ook is er sinds kort hulp beschikbaar bij het aanvragen van de nadeelcompensatie. Een medewerker van de gemeente is dagelijks van 9.00-17.00 uur aanwezig bij het loket van het Ondernemersportaal in het stadhuis aan het Spui om jouw vragen over de regeling te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over de nadeelcompensatie en de aanvraag ervan op Nadeelcompensatie aanvragen.