Direct naar de inhoud

Milieuzone dieselvrachtauto’s en dieselbussen: wat zijn de regels vanaf 1 januari 2022?

Vanaf 1 januari 2022 worden de regels strenger voor de milieuzone voor dieselvrachtauto’s. Ook geldt de milieuzone dan voor dieselbussen. Tot 1 april is er een gewenningsperiode voor dieselvrachtauto’s met emissieklasse 4 en 5 en dieselbussen met emissieklasse 0 tot en met 5.

Emissieklasse 6

Vanaf 1 januari 2022 mogen alleen vrachtauto’s en bussen die rijden op diesel met emissieklasse 6 in de milieuzone rijden. Ook voertuigen met een andere brandstof dan diesel, elektrische voertuigen en voertuigen op waterstof hebben toegang. Op www.milieuzones.nl kun je met de kentekencheck controleren of uw voertuig toegang heeft tot de milieuzone.

Vrijstelling of ontheffing

Mag je voertuig vanaf 1 januari 2022 niet meer de milieuzone in? Mogelijk heeft je voertuig een vrijstelling of kun je een ontheffing aanvragen. Op de website van de gemeente Den Haag lees je hier meer over.

Gewenningsperiode

Op 1 januari 2022 start de gemeente met een gewenningsperiode van drie maanden. Als je in die periode de regels van de milieuzone overtreedt, krijg je een waarschuwingsbrief. Vanaf 1 april 2022 worden er boetes opgelegd. De gewenningsperiode geldt alleen voor dieselvrachtauto’s met emissieklasse 4 en 5 en voor dieselbussen met emissieklasse 0 tot en met 5.

Meer informatie

Meer weten? Kijk dan op www.denhaag.nl/milieuzone. Heb je een vraag, dan kun je mailen naar: milieuzonevrachtbus@denhaag.nl.