Direct naar de inhoud

Meer over internationaal ondernemen

Als jouw mkb-onderneming uit de Haagse regio klaar is voor een serieuze stap over de grens, dan helpen wij je graag met het slagen ervan. Misschien droom je van zakelijk succes bij onze Duitse buren of wil je het aantrekkelijke marktpotentieel van het Verenigd Koninkrijk of Denemarken aanboren.

Internationaal actieve ondernemers zijn vaak innovatiever en besteden meer geld aan R&D. Door de grotere afzetmarkt zijn ze ook minder afhankelijk van lokale marktontwikkelingen, hebben ze een grotere veerkracht en een beter concurrentievermogen. Belangrijke redenen dus om ondernemers uit de Haagse regio die ambities over de grens hebben hierbij te ondersteunen.

Ons aanbod:

In opdracht van de gemeente Den Haag bieden The Hague Business Agency en Innovation Quarter het International Market Entry Coaching (IMEC) aan. Ruim zestig Haagse ondernemers gingen je voor.

Dit is een intensief en persoonlijk begeleidingstraject met workshops en de juiste contacten om je internationale stap tot een succes te maken. De kennis en de internationale netwerken die wij de ondernemers binnen het International Market Entry Coaching-traject kunnen bieden, dragen daarmee zowel bij aan de lokale als de internationale versterking van mkb-ondernemingen uit de Haagse regio.

Het programma voor 2022 is volledig gevuld, maar je kunt je interesse kenbaar maken voor marktbegeleiding naar een Europees land in 2023 bij de projectleider van IMEC. Zie de pagina van IMEC voor meer informatie over het programma en de contactgegevens van de projectleider en je aanspreekpunt.

Website International Market Entry Coaching Programma (IMEC)

Voor algemene informatie over internationaal ondernemen kun je terecht bij de pagina’s van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel: