Direct naar de inhoud

ImpactFest trekt 1400 bezoekers

Meer dan 1400 impact makers van over de hele wereld kwamen op 4 november naar de Fokker Terminal in Den Haag voor ImpactFest. Na een succesvolle online editie vorig jaar, was het dit jaar weer mogelijk om Europa’s grootste impact meetup fysiek te organiseren. Ondernemers, investeerders, corporates, NGO’s en beleidsmakers; allen kwamen samen om innovaties voor een duurzame toekomst te versnellen.

Producten van startups testen en investeerders zoeken

De dag bestond uit verschillende ‘Meetups’ (deep dive kennissessies), georganiseerd door de 40 ImpactFest partners zoals Rabobank, MKB Den Haag en Euclid Network. Ook waren er tientallen ‘Roundabout’ sessies, vonden er diverse talkshows plaats met (inter)nationale gasten zoals Roberta Bosurgi, CEO van de European Venture Philanthropy Association (EVPA) en Gerry Higgins, oprichter en Managing Director van Social Enterprise World Forum, kon je producten van startups testen bij het test lab van InnoFest én konden ondernemers op zoek naar investeringen terecht bij de ‘reversed pitching’ met zes (inter)nationale investeerders.

Europese finale competitie

Het hoogtepunt van ImpactFest was zonder twijfel de Europese finale van de Get In The Ring Impact Competitie. De competitie, opgezet door Unknown Group en ImpactCity, zag over het afgelopen jaar zes nationale finales in de zes leidende impact ecosystemen van Europa – Berlijn, Lissabon, Geneve, Oslo en Kopenhagen. Uit 322 aanmeldingen werden 20 startups geselecteerd om naar Den Haag te komen. De vier finalisten Alvar World, Bioo, reNature en Wasser 3.0, namen het in een afgeladen en gespannen Fokker Terminal tegen elkaar op in de boxring. Uiteindelijk kwamen ReNature en Alvar World als winnaars uit de strijd van de eerste Get in the Ring – Impact Competitie.

ImpactCity ondersteunt startups & scale-ups in Den Haag met een sterk aanbod aan diensten en een groot internationaal netwerk en wordt daarin ondersteund door de gemeente Den Haag.