Direct naar de inhoud

Hulp voor ondernemers en zzp’ers

Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden probeert vroegtijdig in contact te komen met ondernemers die problemen ervaren door het wegvallen van de steunmaatregelen of de recente lockdown of juist extra mankracht zoeken. Verwacht je binnenkort problemen door de lockdown? Of heb je het juist moeilijk omdat je bedrijf te maken heeft met een krimpende werkgelegenheid?

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Om je hierbij te ondersteunen bestaan er verschillende regelingen en initiatieven voor ondernemers. Het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden ondersteunt je als werkgever als je momenteel geen mogelijkheden ziet om zelf je personeel van werk naar werk te begeleiden. Samen met jou stellen we een plan op om mogelijkheden binnen of buiten de eigen sector te benutten. Met onze sociale partners bieden we hulp en begeleiding aan medewerkers die tussen wal en schip dreigen te vallen.

Mensen snel en duurzaam aan het werk helpen

Mensen weer zo snel mogelijk en duurzaam aan werk helpen, daar staan we voor! Dit doen we op een manier die aansluit bij wat echt nodig is aan begeleiding, loopbaanadvies, (om/bij)scholing, matching, scholing praktijkleren in het mbo en hulp bij financiële zorgen. RMT Haaglanden biedt ondersteuning aan mensen die hun werk dreigen te verliezen of na 12 maart 2020 zijn verloren. Tegelijkertijd helpen we hiermee bedrijven om hun personeel van werk naar werk te begeleiden en om voldoende gekwalificeerd personeel te krijgen en te behouden. Hierbij is speciale aandacht voor zzp’ers, mensen uit de Banenafspraak en jongeren. Het maakt niet uit of iemand al een uitkering of nog een baan heeft of zich verder wil oriënteren en ontwikkelen bij (dreigend) baanverlies. Bedrijven krijgen hulp om personeel van werk naar werk te begeleiden of om voldoende personeel binnen te halen. Zie www.rmthaaglanden.nl of bel 085 40 15 984.