Direct naar de inhoud

Helpt scholing jou aan personeel?

Voor werkgevers kan scholing een uitkomst zijn voor moeilijk vervulbare vacatures. Neem het opleidingstraject voor fietstechnicus dat UWV Haaglanden samen met opleider Innovam heeft opgezet. Zij worden inmiddels al door fietsspecialisten benaderd wanneer er een nieuwe groep start. De derde groep is afgelopen november begonnen en rondt in april de opleiding af. Dan start ook het fietsseizoen weer en zal de vraag naar fietsenmakers weer toenemen. Dat komt dus heel goed uit.

De arbeidsmarkt is krap in bijna alle sectoren. In Haaglanden daalde het aantal WW-uitkeringen in een jaar tijd met 34,6%, terwijl het aantal vacatures alsmaar toeneemt. Uit werkgeversonderzoek van het UWV blijkt dat 55% van de vacatures moeilijk vervulbaar is. Het UWV adviseert werkgevers wat zij kunnen doen om deze vacatures in te vullen.

Scholing is een goede en duurzame oplossing. Uit werkgeversonderzoek van het UWV blijkt dat 45% van de werkgevers kandidaten die nog niet helemaal geschikt zijn voor vacatures intern opleiden. Het UWV helpt hen daarbij, door samen met werkgevers, sectoren, opleidingsinstituten en andere partners arrangementen te ontwikkelen om werkzoekenden op te leiden. Zo benutten ze extra arbeidspotentieel en werken ze samen aan het verkleinen van de personeelstekorten.

Lees de resultaten van het werkgeversonderzoek Moeilijk vervulbare vacatures en behoud van personeel.

Verder praten over oplossingen? Neem contact op met het Regionaal Mobiliteitsteam (RMT) Haaglanden via 085 401 59 84 of mail naar rmt@wsphaaglanden.nl of kijk op www.rmthaaglanden.nl.