Direct naar de inhoud

Help een handje mee aan rustige jaarwisseling

Het zijn momenteel onzekere tijden waar we in zitten. Ook de jaarwisseling zal er dit jaar anders uitzien dan we gewend zijn. Toch willen we er met elkaar een feestelijke en veilige jaarwisseling van maken. Help mee de jaarwisseling rustig te laten verlopen. Dit is wat jij als ondernemer kan doen om schade te beperken.

Brandversnellers

Uit onderzoek is gebleken dat bij veel in brand gestoken voertuigen brandversnellers ​(bijvoorbeeld aanmaakblokjes) ​worden gebruikt. Verkoop daarom rondom de jaarwisseling geen brandversnellers aan (jonge) klanten waarvan je vermoed dat ze er kwade bedoelingen mee hebben. Zo voorkomen we ​dat auto’s ​uitbranden en ​er schade ​ontstaat aan naastgelegen (winkel)puien.

Brandbaar materiaal weghalen

Tijdens de jaarwisseling bestaat de kans dat er ongeregeldheden plaatsvinden. De gemeente, politie en brandweer nemen maatregelen om dit voorkomen. Zo wordt brandbaar materiaal weggehaald en losliggende stenen uit de straat verwijderd. Daarnaast worden er activiteiten voor jongeren georganiseerd met als doel dat ze geen overlast tijdens de jaarwisseling veroorzaken.

Wat kun je als ondernemer doen?

Om schade aan je winkel- of bedrijfspand te voorkomen kun je het volgende doen: 

  • Beveilig jouw winkel
  • Zorg ervoor dat (brandbare) spullen zoveel mogelijk binnen ​staan
  • Zie je iets verdachts? Neemt direct contact op met de politie​ via 0800-1144.

​Fijn dat we een beroep op jou kunnen doen om schade te beperken en de jaarwisseling goed te laten verlopen. Wil je nog meer weten wat we als gemeente doen? Kijk dan op denhaag.nl/jaarwisseling.