Direct naar de inhoud

Winkelen op afspraak én lokaal

Naar aanleiding van de persconferentie van deze week richt wethouder Saskia Bruines zich in een artikel vooral tot consumenten en roept hen op ondernemers te steunen door lokaal te shoppen en zich daarbij goed aan de regels te houden. Ook daarmee help je ondernemers die alles goed geregeld en georganiseerd hebben.

We zijn weer een stapje verder; we mogen ‘winkelen op afspraak’. Dat lijkt natuurlijk nog in helemaal niets op gezellig door een winkelstraat flaneren met je dochter of een vriendin, beetje door de rekken bladeren en dan een T-shirtje kopen waar je helemaal niet naar op zoek was maar dat toch zo leuk is. En ik snap ook heel goed het ongeduld van onze Haagse ondernemers die het klanten zo graag naar de zin willen maken en gewoon weten dat ze er alles aan hebben gedaan om het veilig te organiseren.

Mijn oproep is deze keer nog meer aan de klanten gericht dan aan de ondernemers. Van die laatste weet ik gewoon dat ze er binnen de beperkingen het beste van proberen te maken in de eigen zaak en met de hele winkelstraat. Daar hebben ze echter de hulp van u, de klant, bij nodig. Allereerst: koop lokaal. Ga naar de winkel bij u in de buurt die verstand van zaken heeft en alle service kan bieden. Kijk op de website, of als u in de buurt bent even in de etalage, zodat u weet wat u wilt kopen of bij het maken van de afspraak al kunt aangeven in welke richting u zoekt. De winkelier kan het dan vast klaarzetten of een paar vergelijkbare artikelen voor u uitstallen. Ze denken nog steeds graag met u mee! En als laatste: kom alleen en op tijd. Het is voor u veilig en rustig als u de winkel en de verkoper even voor u alleen heeft en dat willen anderen natuurlijk ook.

Corona plaatst ons allemaal voor uitdagingen en we hopen dat we zo snel mogelijk weer veilig en gezond en spontaan met elkaar in contact kunnen komen. Tot die tijd moet het ingepland en binnen de regels maar als we ons daar aan houden duurt deze periode zo kort mogelijk. En daar helpen we onze ondernemers nog het beste mee!

Saskia Bruines
Wethouder Economie, Internationaal en Dienstverlening bij Gemeente Den Haag

Bron: LinkedIn