Direct naar de inhoud

Hans runt al 33 jaar zijn zaak in Laak: ‘Ondernemen is hier nooit saai’

Al 33 jaar runt Hans Claasen zijn bedrijf Claasen Coatings BV aan de Haagse Laakhaven, en hij zou dat op geen enkele andere plek willen. Hoewel de buurt de afgelopen decennia de nodige veranderingen doormaakte, is ondernemen hier nóóit saai. Sinds Hans de gratis hulp van het Ondernemersportaal ontdekte is het ook nog eens een stuk gemakkelijker geworden: “Als ik een vraag heb, krijg ik direct antwoord.”

Claasen Coatings BV is een familiebedrijf, opgericht in 1989. Het is dé professionele verfgroothandel voor de schilder en aannemer en de hoofdvestiging zit aan de Laakhaven. Ook is Claasen Coatings partner in professionele bouwverven zoals Sigma, Caparol en Boonstoppel Verf, gereedschappen en andere producten.

Welkome bijdrage

De omgeving van Laak en de Binckhorst is de laatste jaren (op z’n zachtst gezegd) in beweging. Niets is aangeharkt of saai in dit gebied en zowel voor gevestigde als beginnende ondernemers barst het van de mogelijkheden.

Waar je vroeger als ondernemer alles zelf moest uitzoeken, is er ook op dat gebied heel veel veranderd. “Vroeger, en dan heb ik het over 30 jaar geleden, moest ik urenlang zoeken voor ik een antwoord vond op mijn ondernemersvraag”, vertelt Hans. “Anno 2022 biedt het Ondernemersportaal een welkome en functionele bijdrage. Als ik bijvoorbeeld een nieuwe vergunning nodig heb, bijvoorbeeld voor het parkeren van mijn wagens, dan vind ik direct antwoord op de website. Die is keurig opgedeeld in onderwerpen dus je klikt gelijk op je ‘loket’.”

Direct antwoord

Ook wat betreft procedures en bestaande regels vind je als ondernemer vrijwel direct antwoord op de website van het Ondernemersportaal, vertelt Hans. “Het is een overzichtelijke site waarbij ondernemers sneller hun gewenste informatie of antwoord kunnen vinden. Het scheelt zeeën van tijd in vergelijking met vroeger.”

Hans heeft zich ook geabonneerd op de nieuwsbrief van het Ondernemersportaal. “Die wordt regulier opgesteld in samenspraak met meerdere evenementen en netwerkbijeenkomsten van ondernemers uit de buurt. Ze leiden tot een actief beheer en beleid, alles gaat meer leven. Ik doe regelmatig mee met ondernemersactiviteiten, zo bouw je een band op met elkaar en maak je elkaar sterker.” Informatie over subsidiemogelijkheden vindt Hans ook bij het Ondernemersportaal: “En er is een aparte pagina voor de markt- en straathandel.”

Zelf hulp nodig?

Heb je zelf ook hulp nodig bij je onderneming, heb je vragen of loop je tegen problemen aan? Je kunt als Haagse ondernemer gratis terecht terecht bij het Ondernemersportaal voor advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente.