Direct naar de inhoud

Haagse Vernieuwers Challenge zoekt deelnemers

Elk jaar organiseert de gemeente Den Haag de Haagse Vernieuwers Challenge waarbij deelnemers kans maken op prijzen van € 5.000 tot € 25.000. Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente Den Haag startups, scale-ups en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond wereldwijde maatschappelijke vraagstukken.

Het gaat om vraagstukken zoals beschreven in de UN Sustainable Development Goals (SDG’s). Denk hierbij aan vraagstukken die te maken hebben met water, klimaat, voedsel, energie en humanitaire hulp. Door de complexe wereld waarin we leven, hebben deze vraagstukken niet alleen impact op het leven van stadsbewoners, ze worden ook steeds internationaler.

Wie kan deelnemen?

  • Pre-startups: je hebt een innovatief idee of een onderneming in de beginnende fase die bijdraagt aan een betere wereld. Jouw onderneming bestaat nog niet langer dan één jaar.
  • Startups: je hebt een innovatieve onderneming die bijdraagt aan een betere wereld. Jouw onderneming bestaat minimaal één jaar en maximaal vijf jaar.

Belangrijke datums

  • 1-28 augustus 2022: inschrijving geopend
  • 9 september 2022: bekendmaking van de genomineerden
  • september en oktober 2022: inhoudelijk programma voor de genomineerden
  • 15 november 2022: bekendmaking winnaars tijdens ImpactFest

Aanmelden voor de challenge

Bekijk de voorwaarden om in te schijven en voor meer informatie op https://www.impactcity.nl/service/haagse-vernieuwers-challenge/.

ImpactCity

De Haagse Vernieuwers challenge is onderdeel van ImpactCity. De gemeente Den Haag biedt onder het label ImpactCity een breed scala aan kansen en diensten aan ondernemers en andere impactmakers met innovatieve oplossingen. Op deze manier stimuleert de stad ‘doing good & doing business’ op allerlei manieren met praktische ondersteuning zoals het openen van deuren naar investeerders, hulp bij vestiging, een zakelijk netwerk, en meer.