Direct naar de inhoud

Doe mee aan de Europese Mobiliteitsweek

Van vrijdag 16 tot en met donderdag 22 september organiseert de Europese commissie de Europese Mobiliteitsweek. Het is een bewustwordingscampagne voor duurzame stedelijke mobiliteit. Het moedigt gedragsverandering aan als het gaat om het pakken van de fiets, lopen, schone vervoersoplossingen, thuiswerken en openbaar- en deelvervoer.

Bedrijven kunnen op eigen initiatief deelnemen en in Den Haag doen de Haagse werkgevers Aegon, ANWB, NN, PostNL, Shell, Siemens en T-Mobile gezamenlijk mee vanuit The Hague Connected. Door actief medewerkers te stimuleren tot duurzamer reisgedrag wordt er bijgedragen aan bewustwording voor een verbeterde doorstroom op toegangswegen in en om de stad.

Acties

Rondom de mobiliteitsweek vragen de bedrijven extra aandacht voor duurzaam reizen en worden er diverse acties georganiseerd. Uiteenlopend van elektrische fietsen die kunnen worden uitgeprobeerd met een fietsenmaker op kantoor tot een beloningsysteem dat gekoppeld is aan een goed doel wanneer er gebruik wordt gemaakt van alternatieve vervoersmethodes.

Ook meedoen?

Benieuwd op wat voor een manier jij met jouw onderneming kan bijdragen aan de mobiliteitsweek? Bekijk de menukaart die is opgesteld vanuit Zuid-Holland Bereikbaar. Wil jij jouw medewerkers een week lang een elektrische fiets laten uitproberen of twee weken lang het openbaar vervoer?

Aanmelden

Meld je aan, je hoeft het niet alleen te doen. Vanuit de Economic Board The Hague en Zuid-Holland Bereikbaar is ondersteuning mogelijk. Neem contact op via info@economicboardthehague.org of met elskevandefliert@zuidhollandbereikbaar.nl.