Direct naar de inhoud

Den Haag deelt 1.000 bomen uit

Vorig jaar gaf de gemeente samen met Duurzaam Den Haag al 1.400 bomen weg aan bewoners. Dit jaar kunnen naast bewoners ook bedrijven, sportclubs, scholen en andere organisaties een aanvraag doen voor een gratis boom. De actie loopt van 7 juni tot en met 31 juli. Helpen jullie mee om Den Haag nog mooier en groener te maken?

Bedrijven kunnen maximaal vijf bomen aanvragen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte is voor de boom om te groeien. Ook kunnen de gratis bomen alleen voor een privéterrein aangevraagd worden en niet voor de openbare ruimte. De aanvrager moeten de boom zelf planten. Aan het einde van dit jaar (november/december) worden de bomen bij uw bedrijf geleverd met een zak aarde en een boompaal. Alle voorwaarden zijn terug te lezen op www.bomenvoordenhaag.nl. Daar kun je ook de aanvraag doen voor een gratis boom.

Waarom deze actie?

Bomen in de stad worden steeds belangrijker. De openbare ruimte wordt schaarser, er komen steeds meer mensen bij en het klimaat verandert. Bomen geven schaduw, zuigen regenwater op, dragen bij aan de biodiversiteit en maken het leven in onze stad prettig. Daarom krijgen bomen ruimte om te groeien en planten we samen met bewoners, bedrijven en scholen de komende jaren extra bomen bij. Zo gaan we voor meer ‘blad voor de stad’: hoe groter het bladerdak, des te groter is de bijdrage van bomen aan de kwaliteit van leven in onze stad.