Direct naar de inhoud

‘Ik zoek ondernemers op en help ze met hun bedrijf’

Soms is het als ondernemer lastig om binnen de gemeentelijke organisatie de juiste persoon te vinden. De bedrijfscontactfunctionaris van het Ondernemersportaal helpt hierbij. Hij komt bij je langs, bespreekt wat je nodig hebt en zorgt ervoor dat je vragen bij de juiste medewerker van de gemeente terecht komen. Je kunt hem ook om advies vragen. Dit scheelt jou als ondernemer veel zoekwerk en tijd. De gemeente Den Haag heeft bedrijfscontactfunctionarissen voor een aantal gebieden. Ondernemers uit andere gebieden kunnen contact opnemen met het Ondernemersportaal.

Bedrijfscontactfunctionarissen

Zuidwest
Rick Teunissen
(06) 5016 1633
rick.teunissen@denhaag.nl

Laak
Jurienne Hollaar
(06) 3418 6498
jurienne.hollaar@denhaag.nl

Schilderswijk en Transvaal
Atalay Celenk
(06) 4122 1812
atalay.celenk@denhaag.nl

Broers El Najjar gooiden het roer om

Menno Roos was tot voor kort bedrijfscontactfunctionaris in Den Haag Zuidwest. Hij vertelt over hoe hij ondernemers hielp. “Bijvoorbeeld de broers Fadi en Rami El Najjar. Zij hebben een productiebedrijf in reclamefolders, maar de coronacrisis deed hun bijna de das om. Creatief ondernemerschap was hun redding. Ze gooiden het roer om en transformeerden een deel van hun bedrijf tot een industriële bakkerij.”

Hulp bij vergunning aanvragen, personeelswerving en financiële steun

Zo’n bedrijfstransformatie brengt een hoop vragen met zich mee. Van het aanvragen van vergunningen tot het zoeken van nieuw personeel. Ook zochten ze financiële steun van de overheid voor het verlies door corona. Zaken die bij de gemeente onder verschillende afdelingen vallen. De gebroeders El Najjar wendden zich tot de bedrijfscontactfunctionaris en daar zijn zij tot de dag van vandaag blij mee.

‘Ze hebben verstand van zaken’

Rami El Najjar: “De bedrijfscontactfunctionarissen en hun collega’s bij het Ondernemersportaal hebben echt verstand van zaken en denken met je mee. Ze brengen je met de juiste mensen in contact. Ik ben vanaf het begin af aan zeer goed geholpen. Ik heb een hoop tijd en energie bespaard door ze te benaderen.”

Ook voor andere ondernemersvragen en advies

De bedrijfscontactfunctionaris kan ondernemers met nog veel meer vragen helpen. Menno Roos: “Ik krijg ook vaak vragen over financiën en over huisvesting. Of over wat de coronamaatregelen betekenen voor een bedrijf.” Ondernemers kunnen bij de bedrijfscontactfunctionarissen terecht voor ondernemersvragen en ondernemersadvies over alle regels, vergunningen en procedures van de gemeente.