Direct naar de inhoud

Combineer financiering en subsidie voor kleinschalige bedrijfshuisvesting

Ga je bedrijfsruimte ontwikkelen, bouwen of renoveren? Vraag een subsidie kleinschalige bedrijfshuisvesting aan bij de gemeente Den Haag. De subsidie is te combineren met een financiering van het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED).

Subsidie aanvragen

De subsidie van de gemeente is bedoeld om het bouwen of verbouwen van nieuwe bedrijfsruimte aan te moedigen. Het potje is speciaal voor ontwikkelings-, opknap- of verbouwwerkzaamheden. De maximale subsidie bedraagt 10 procent van de kosten die voor subsidie in aanmerking komen. Ondernemers kunnen maximaal € 100.000 subsidie krijgen. Je vraagt de subsidie aan voor het werk begint.

Je kunt een subsidieaanvraag indienen tot en met 31 december 2022. Voor deze subsidie is in totaal € 1.500.000 beschikbaar. Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling.

Financiering van FRED

Is daarmee de financiering nog niet rond? Informeer naar een financiering van FRED!

Op die manier kun je slim combineren. Een deel subsidie, een deel eigen geld of geld van een bank of via crowdfunding. Kom je nog een stukje in de financiering tekort? Dan kan een financiering van FRED jou wellicht verder helpen.

Meer informatie over de financieringsmogelijkheden van FRED is te vinden op www.FREDDenHaag.eu