Direct naar de inhoud

Retail

Waar krijg je mee te maken als ondernemer in de retail? Op deze pagina’s vind je alles over het Haagse retailbeleid. Ook vind je hier tips en regels over zaken die voor jou als retailondernemer belangrijk zijn. Zoals vergunningen, parkeren, belastingen, personeel en bedrijfsafval.

Retail in Den Haag

Den Haag wil een aantrekkelijke winkelstad zijn. Met winkelgebieden waar ondernemers goed kunnen ondernemen. Met minder, maar betere winkelgebieden streeft de gemeente Den Haag naar een optimaal winkelaanbod. 

Vergunningen en ontheffingen

Voor veel activiteiten heb je een vergunning nodig. Soms heb je echter recht op een ontheffing. Ontdek welke regels er voor jou gelden op dit gebied.

Parkeren

Parkeren in de stad is vaak een uitdaging. Hoe zorg je als ondernemer ervoor dat je zonder problemen kunt laden, lossen en parkeren?

Belastingen

Als ondernemer krijg je te maken met verschillende soorten belastingen. Hieronder vind je een aantal belangrijke belastingen voor retailondernemers.

Personeel

De gemeente helpt jou bij het vinden van nieuw en goed personeel via het platform Den Haag Werkt of met de Sociaal Return-regeling.

Bedrijfsafval

Je moet als bedrijf zelf regelen dat jouw afval wordt opgehaald. De gemeente haalt geen bedrijfsafval op, maar houdt wel goed in de gaten of dit volgens de regels gebeurt en deelt boetes uit als dat nodig is.