Direct naar de inhoud

Branches

Als ondernemer heb je veel mogelijkheden. De gemeente probeert jou zo goed mogelijk te ondersteunen en mee te helpen aan het succes van jouw bedrijf. Wel zijn er afspraken, vergunningen en regels nodig voor een gezond ondernemersklimaat in de gemeente Den Haag. Kies de branche waar jouw bedrijf onder valt en ontdek hoe je optimaal kunt profiteren als ondernemer. En voorkom onaangename verrassingen.

Waar krijg je mee te maken als je een horecabedrijf of een slijterij wilt beginnen? Voor een horecazaak of slijterij zijn vergunningen nodig, ook bij een overname.

Ben je ondernemer op een markt, vanuit een kiosk of in de ambulante straathandel? Zorg dan wel dat je een aantal zaken goed geregeld hebt zoals vergunningen, een eigen standplaats en een inschrijving bij het marktregister. Vindt hier alle informatie die je nodig hebt.

Organiseer je een evenement? Dan heb je in veel gevallen een vergunning nodig. Soms is geen vergunning of ontheffing nodig, maar is een melding voldoende. Vul de ‘Evenementenwijzer’ in en zie wat je nodig hebt.

Heb of wil je een bedrijf in de sector exploitatie? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van de regels die hieraan verbonden zijn.

Waar krijg je mee te maken als ondernemer in de retail? Op deze pagina’s vind je alles over het Haagse retailbeleid. Ook vind je hier tips en regels over zaken die voor jou als retailondernemer belangrijk zijn. Zoals vergunningen, parkeren, belastingen, personeel en bedrijfsafval.

Als eigenaar van een taxibedrijf of als taxichauffeur moet je verschillende vergunningen of ontheffingen regelen. Bijvoorbeeld om beweegbare palen te kunnen passeren. Maar ook om gehandicapte mensen of leerlingen te kunnen vervoeren moet je aan een aantal regels voldoen.