Direct naar de inhoud

25e BIZ in Den Haag gestart in 2022

Den Haag telt sinds kort 25 Bedrijveninvesteringszones (BIZ). In 2022 kwamen er al twee bij; de BIZ Frederikstraat en de BIZ Fahrenheitstraat/Thomsonlaan. Daarnaast werd 5 april bekend gemaakt dat vier BIZ-en het benodigde aantal stemmen hebben om weer vijf jaar door te kunnen.

“Ik ben erg blij dat steeds meer ondernemers zich verenigen in een BIZ. Ondernemers zijn hierdoor veel beter georganiseerd en er wordt gezamenlijk geïnvesteerd in winkelgebieden. We willen allemaal aantrekkelijke winkelgebieden met een divers aanbod, mooie winkelpanden en een levendige sfeer. De BIZ draagt daar aan bij”, aldus Saskia Bruines (wethouder Economie, Dienstverlening en Internationaal).

Wat is een BIZ?

 Een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) is een afgebakend gebied waarbinnen ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Dit is bijvoorbeeld een winkelgebied of een bedrijventerrein. Alle ondernemers in het BIZ-gebied betalen een verplichte bijdrage. Daarom moet er ook eens in de vijf jaar gestemd worden; een meerderheid van de ondernemers moet in een draagvlakmeting achter het plan staan. Er zijn in 2022 vier draagvlakmetingen geweest. De BIZ City Center, Vruchtenbuurt, Weimarstraat en Zeeheldenkwartier zijn met succes verlengd.  

De nieuwkomers

In het winkelgebied aan de Frederikstraat zijn 58 ondernemers aangesloten bij de nieuwe BIZ. Daarnaast hebben 124 vastgoedeigenaren aan de Fahrenheitstraat en Thomsomlaan zich georganiseerd in een BIZ. Beide BIZ-en willen de onderlinge samenwerking tussen ondernemers stimuleren om de winkelgebieden aantrekkelijk en levendig te houden.  

De cijfers

  • 25 BIZ-en in Den Haag
  • 3.014 ondernemers zijn georganiseerd in een BIZ
  • 21 daarvan zijn winkelgebieden, 2 bedrijventerreinen en 2 eigenaren van vastgoed
  • 1,4 miljoen euro aan investeringen in winkelgebieden en bedrijventerreinen via de BIZ 

Meer weten?

Neem dan contact op met het BIZ Informatiepunt van het Haags Retailpunt

Wethouder Saskia Bruines (tweede van links) met vier BIZ-vertegenwoordigers