Direct naar de inhoud

2 Haagse Parels uitgereikt

Tijdens het evenement The Hague Inspired zijn twee Haagse Parels voor ondernemers uitgereikt. Avonturia de Vogelkelder is de winnaar van de parel in de categorie familiebedrijf, het bedrijf Secrid heeft de parel gewonnen in de categorie uitzonderlijke bijdrage.

Haagse Parel

De Haagse Parel is een jaarlijkse prijs van de gemeente Den Haag die wordt uitgereikt aan bedrijven en zelfstandige ondernemers die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Haagse economie. Dit keer is er ook een categorie specifiek voor Haagse familiebedrijven, die zich op een unieke manier profileren. Bijvoorbeeld op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, werkgelegenheid, duurzaamheid en innovatie.

Bijzondere bijdrage: Secrid

Wethouder Saskia Bruines: “Wij zijn zeer verheugd met deze twee winnaars. Bij Secrid zijn we onder de indruk van de veerkracht van het bedrijf tijdens de coronacrisis. Maar ook van de duurzame bedrijfsvoering en hun bijdrage om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het bedrijf biedt een A-merk product met een wereldwijde bekendheid en investeert in de stad. Ze zijn met recht een parel voor onze stad.”

Marianne van Sasse van Ysselt van Secrid

Familiebedrijven: Avonturia de Vogelkelder

“Bij de familiebedrijven sprong Avonturia de Vogelkelder er voor ons uit. De dierenspeciaalzaak heeft een grote bekendheid in Den Haag, maar ook tot ver daarbuiten. Avonturia heeft een grote lokale betrokkenheid en geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om passend werk uit te oefenen. Een terechte winnaar van de Haagse Parel in de categorie familiebedrijven”, aldus wethouder Saskia Bruines.

Per parel waren er dit jaar drie genomineerden, die in de week voorafgaand aan de uitreiking online bekend zijn gemaakt. De drie genomineerden in de categorie familiebedrijven waren: Kerkhof & Zonen, Avonturia de Vogelkelder en Van Ginderen. De drie genomineerden in de categorie uitzonderlijke bijdrage waren: Secrid, I-Did en Schuttelaar&Partners.

Donald (l) en Jimmy Huijbers van Avonturia de Vogelkelder

The Hague Inspired

The Hague Inspired is een netwerkevenement dat plaatsvond in het World Forum The Hague. Het is georganiseerd door de Economic Board The Hague voor ondernemend Den Haag, Haagse werkgevers en werknemers.